Thuis

#Thuis | Stadskaarten

Het stond al een lange tijd op mijn verlanglijst: ingelijste stadsplattegronden aan de muur. Nu ik sinds november een eigen huisje had en niet veel later een aanbieding van Mapiful voorbij zag komen, besloot ik er drie te bestellen: van Barcelona, Sevilla en Reykjavik, de drie steden waar ik een tijdje gewoond heb.

Je kunt naast een groot of klein formaat, ook zelf een design kiezen, bijvoorbeeld een blauwdruk of een rode gloed. Zelf vond ik juist zwart-wit mooi en in plaats van de coördinaten die automatisch gegenereerd worden onder de stadsnaam, schreef ik daar de datum dat ik naar de stad vertrok en de datum dat ik weer terug naar Nederland ging. Ook kan je zelf kiezen hoe ver de plattegrond in- of uitgezoomd moet zijn. Zelf heb ik ze zover uitgezoomd dat ik de plek waar ik gewoond heb, kon markeren met een fancy rode punaise.

dav

De posters zijn wel redelijk aan de prijzige kant: een poster van 50×70 zoals ik heb, kost 50 euro en wordt zonder lijst geleverd. De lijsten die ik erbij gekocht hebt zijn de RIBBA-lijsten van IKEA van 15 euro per stuk. Desondanks zit ik erover te denken om van steden waarnaar ik op vakantie ben geweest, in kleiner formaat te bestellen. Die zijn 35 euro per stuk en met de waslijst aan steden die ik bezocht heb, wordt dat best een dure opgave. Misschien dan alleen de hoofdsteden? Laten we zeggen, een project voor de langere termijn…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s