Scriptie

#Scriptie | Drie dagen Londen?

Het stond al even gepland: drie daagjes Londen, van woensdag tot vrijdag. Ik kan moeilijk zeggen dat ik op het moment van boeken dacht dat ik tegen deze tijd al afgestudeerd zou zijn, sterker nog: ik had toen al besloten dat de verdediging van eind mei niet meer mogelijk was en dat maakte het boeken van het reisje naar Londen, nu ik geen rekening hoefde te houden met nog onbekende data, alleen maar makkelijker. Maar is het nu wel verstandig om op citytrip gaan terwijl je een scriptie aan het schrijven bent?

Ja en nee. Ik had me voorgenomen dat ik een bepaald hoofdstuk af wilde hebben en naar m’n begeleider wilde sturen voordat ik naar Londen ging, zodat ze het kon doorlezen en misschien na het weekend, vandaag dus, en anders wel in de loop van de week feedback zou kunnen geven. Een goed plan, ware het niet dat ik vast zat (lees: ik vond het hoofdstuk nog niet goed genoeg) en het hoofdstuk uiteindelijk mijns inziens niet af had en ook niet kon opsturen. Dat voelde niet goed en met een zeker schuldgevoel pakte ik ook m’n tablet en toetsenbord in… Ha, dacht ik nu echt dat ik nog tijd zou hebben om aan m’n scriptie verder te werken? No way. 

Het grootste gevaar van zo’n tripje is dat je uit de flow van 500 tot 1000 woorden per dag raakt en dat is precies wat er gebeurde. Ik probeerde de afgelopen weken de dag altijd te eindigen op een punt waar ik redelijk goed voor ogen had hoe het verder moest, zodat ik de volgende dag weer makkelijk de draad kon oppakken. Het “beginnen”, elke dag weer, is namelijk het moeilijkste. Als je op een dood punt zit en vervolgens drie dagen weggaat en dan ook nog eens een prachtig zonnig weekend daarop volgt, dan is het lastig om de draad weer op te pakken. Want waar dan? En hoe? Inmiddels is het alweer maandag, ben ik nog geen steek verder maar moet en zal ik vandaag of morgen afkrijgen wat eigenlijk vorige week al af moest. En het liefst een beetje meer.

Ik dacht: misschien helpt het om even te gaan sporten. Dat had ik juist de afgelopen weken geminderd omdat ik er meer energie aan verloor dan het opleverde: krachttraining en stress is immers een slechte combinatie. Ondanks die paar weken rust bleek na vanochtend die tendens nog niet gekeerd en voelde ik me, ondanks het maar een uurtje was, simpelweg leeg. Soms heb je iemand nodig die je moed inpraat, zoals een blij ei als Lenette van Dongen met haar motiverende filmpjes om 9 uur ’s ochtends. Wat ook erg helpt is het schrijven van dit soort blogstukjes: je ordent als het ware even je gedachten, zet op een rijtje waarom het niet wil en hoe je zou willen dat het wel gaat. Noem het schrijven van dit stukje dus liever functioneel scriptieontwijkend gedrag. 😉

Maar was het nu leuk in Londen? Het was super, we hebben veel gezien en ik heb er van genoten. Toch heb ik er niet zo van genoten zoals ik van mezelf gewend ben als ik op reis ben. Dat kwam enerzijds door het slechte bed, maar anderzijds ook doordat er ergens in je achterhoofd zo nu en dan toch dat stemmetje de kop op steekt dat zegt thesis, thesis… Ik heb nog maar vijf weken!

Advertenties

Een gedachte over “#Scriptie | Drie dagen Londen?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s