Peking Express

#PekingExpress | Hysterisch en kotsmisselijk

BOINK! Als de cameraman nog niet wakker was, dan was ‘ie dat wel toen Siham vol met haar schouder tegen de camera botste nadat ze met man en macht haar tas zo snel mogelijk uit de achterbak van de auto gehaald had. Siham bleek bloedfanatiek en liet argeloze Vietnamese chauffeurs harder rijden dan ze ooit gedaan hadden. Ze struikelde minstens vijf keer bijna over de onhandige koffer die ze van haar moeder had meegekregen, maar samen met haar broer Hisham regelde ze wel een overnachting in een royale villa van een lokale politieofficier en won ze de “Vissers op een weegschaal”-proef zónder zichzelf met een peddel voor haar kop te slaan.

Peking Express is weer begonnen op NET5: na vijf jaar afwezigheid op Nederlandse televisie en zelfs negen jaar op de Vlaamse, is de strijd om de snelste lift naar de eindbestemming weer losgebarsten. Dit jaar strijden drie Vlaamse en drie Nederlandse duo’s in Vietnam, Laos en Cambodja om de eer én de prijzenpot onder toeziend oog van presentatoren Rik van de Westelaken en Sean Dhondt. De pot wordt gespekt door het winnen van amuletten, maar het eerste amulet dat gewonnen kon worden zagen nachtvlinders Joep en Frank in de laatste seconden voor hun neus weggekaapt worden.

Het spel brak voor de kandidaten een dag eerder dan verwacht en iedereen werd ’s ochtends vroeg ruw uit zijn of haar slaap gewekt door het hotelpersoneel. In allerijl moesten de kandidaten hun gerief hun bagage bijeen pakken en zo snel mogelijk bij de grote rolstoel het grote reuzenrad even verderop in Ha Long komen. Aldaar wachtten in een willekeurige gondel twee tassen per duo om alle bagage in over te laden, maar van de weeromstuit stond studente Margaux al te kotsen voor ze überhaupt de gondel betreden had. Haar maatje Steff zei lieflijk dat het allemaal niet erg was en gaf schouderklopjes terwijl Margaux zijn schoen onderkotste.

De Nederlanders waren als vanouds tot op het bot gedreven, maar de Vlaamse koppels lieten zich weer van hun vriendelijkste kant zien. Terwijl politieagentes Ann-Sophie en Laura uit West-Vlaanderen al tenenkrommend lang staan te wachten op hun gondeltje, zijn ze wel bereid Steff even te waarschuwen als zijn gondel in aantocht is, waarop ook hij samen met Margaux, die inmiddels de helft van haar lichaamsvocht verloren is, aan de onmogelijke opgave begint om in één ritje alleen de noodzakelijke bagage over te laden. Zelfs Joep en Frank, die het eerste gedeelte te voet hadden afgelegd, zitten eerder in hun gondel dan de West-Vlaamse agentes.

Gelukkig is Karma een rotsvast element in Peking Express en wanneer iedereen weer met nog slechts één backpack door de straten rent, zijn Steff en Margaux weer bereid hun lift met Laura en Ann-Sophie te delen. Of zouden ook zij bang geweest zijn van de agressieve benadering van de twee West-Vlaamse dames, die zonder pardon deuren opentrekken van passerende auto’s?

De Nederlanders, met Siham op kop, waren ook behoorlijk assertief met het liften en dat zorgde ervoor dat in het heetst van de strijd dat, met een eliminatie in het vooruitzicht voor het koppel dat als laatste zou aankomen, de drie Nederlandse duo’s op kop liggen. August en zijn bijna twee keer zo oude vriendin Awata komen na veel gezwijmel en vijftig keer “schatje” gezegd te hebben als eerste aan bij het operagebouw.

Cedric en Brecht zijn de eerste Belgen die arriveren, maar zij hebben wel flink hun Vietnamees kunnen bijspijkeren. Wat wel jammer was, was dat de chauffeur niet eens doorhad dat ze Vietnamees probeerde te spreken, al hielden de twee zelf nog de mogelijkheid open dat de beste man zelf geen Vietnamees sprak. De West-Vlaamse Laura en Sophie-Ann sluiten de hekken en hebben vooral geleerd dat lijnbussen en vrachtwagens niet ’s werelds snelste vervoersmiddelen zijn.

Gelukkig voor de Belgen zijn de uitzendingen op Q2 nog niet begonnen en probeert Q dat goed te maken met een dubbelaflevering aankomende zondag… Ook voor de politieagentes is het doek nog niet gevallen: dankzij een niet geheel toevallige groene kaart in de envelop van Siham en Hicham kregen de twee nog een wildcard in de vorm van niemand minder dan… Dan Karaty. Die kan wel liften toch?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s