Train

#Fitness | Een goede start

Goede voornemens, elk jaar zijn ze er weer. Vorig jaar begon ik met het experiment dat ik de naam Sociousness gegeven had, maar dat strandde halverwege de lente. Ook dit jaar heb ik, behalve het schrijven van een scriptie en afstuderen, een nieuw project op stapel staan. Of sterker nog: het is al van stapel gegaan en al drie weken lang sta ik elke ochtend om zes uur op en ga ik zo’n vijf keer per week naar de sportschool. Waarom?

Tegen het einde van 2016 woog ik 56 kilo (met een lengte van 1.78) en het doel is dat aan het einde van het jaar die twee cijfers omgedraaid staan. Dat ik nu zo weinig weeg, komt onder andere door de drie maanden in IJsland: zodra ik in het buitenland woon en een ander eetritme ontwikkel, vliegt er een halve tot een hele kilo per maand af. Toch heb ik nog nooit meer dan 60 kilo gewogen in die vijfentwintig jaar die ik op deze aardkloot rondloop, en dat zie ik graag anders. Om aan te komen, kan ik natuurlijk ook elke dag een chipszak leegeten en een fles cola opdrinken, maar dat is een weinig ideale vorm van zwaarder worden.

De sleutel ligt in spieropbouw, maar ook dát is niet zo makkelijk. Al een aantal jaar ga ik naar de sportschool – hetzij met pauzes die samenvielen toen ik in Barcelona, Sevilla en Reykjavik woonde – en hooguit drie keer per week. Die jaren die ik inmiddels naar de sportschool ga, merk ik (en zie je) gelukkig wel, maar wil ik écht resultaten boeken, zal ik meer ervoor moeten doen dan ik ooit gedaan heb: vijf dagen naar de sportschool, minstens elke drie uur (gezond) eten en zoveel mogelijk op tijd naar bed. Inmiddels houd ik het dus al drie weken vol om ´s ochtends om zes uur op te staan, zeven uur in de sportschool te zijn en half negen, als de zon opkomt, weer huiswaarts te keren.

Zij die dit proces, dit nieuwe experiment als het ware, willen volgen, kunnen terecht op mijn tweede instagramaccount met foto’s van weegschalen, ontbloot bovenlijf van ondergetekende, als ook spiegelselfie’s in de sportschool: @riciao_fit.

Advertenties

Een gedachte over “#Fitness | Een goede start”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s