IJsland

#IJsland | Vika átta

De afgelopen week was een kwestie van bijkomen van de trip naar de Westfjorden. Maandagochtend moest ik tijdens de presentaties van m’n leerlingen over Argentijnse gerechten m’n aandacht er goed bijhouden. Diezelfde middag had ik ook nog college en aansluitend nog stage op de universiteit, waar ik geheel onverwachts en geïmproviseerd nog één van de twee lessen gegeven heb. Het uitrusten kon dus eigenlijk pas dinsdag echt beginnen.

Precies in het midden van de achtste week, besloot ik op woensdag m’n ticket naar huis te boeken. De terugkeerdatum is 7 december geworden en dus werd die woensdag met iets meer dan zeven weken achter de rug en nog nog precies zeven weken te gaan, het middelpunt van m’n tijd hier in IJsland. Inmiddels nog maar zes en als je de vijf dagen in Canada van komende week eraf haalt, eigenlijk nog maar vijf. Toch ben ik ook wel weer blij om straks met de feestdagen in Nederland te zijn.

Het was die woensdag ook “de dag van de storm”. In vergelijking met Nederlandse herfststormen vielen de restanten van de orkaan Nicole nog wel mee, maar op de open vlaktes moest je oppassen niet weg te waaien, want in IJsland zijn er bovendien ook weinig bomen die beschutting kunnen bieden. Met de regen erbij kwam ik woensdag dan ook volledig doorweekt aan bij college om nog geen anderhalfuur later opnieuw de regen het hoofd te bieden…

Donderdag had ik weer genoeg energie bij elkaar geschraapt voor een tripje, naar de IKEA welteverstaan. Dat wilde ik eigenlijk vorige week al doen nadat m’n Nederlandse wokpan hier in IJsland zijn dood had gevonden, maar toen was het weer ook al niet je van het. Nu was de storm al gaan liggen en zodoende stond ik half elf voor de IKEA om aldaar tot de conclusie te komen dat alleen het café open was en de IKEA zelf pas elf uur open ging. Enfin, rond het middaguur keerde ik terug met een wokpan, een steelpan, stekkerdozen en vegetarische Zweedse gehaktballetjes.

Het was ook de week dat ik voor het eerst een briefje van 10000 kronen in m’n handen had, als vergoeding voor het feit dat ik m’n stagebegeleidster een dag ga vervangen. Wat ik toen nog niet wist, was dat ik later die week de huur contant zou betalen en nog eens drie briefjes van 10000 kronen in m’n handen zou hebben. Het IJslandse geld is mooi, het is alleen wel jammer dat het zo snel op gaat.

De week eindigde ’s zondags in lichte misère met tweemaal een bezoek aan de bibliotheek om een woordenboek te lenen waar ik over anderhalve week een presentatie over moet geven. Eerst bleek dat ik eerst een biebpas moest aanvragen. Nadat ik dat thuis gedaan had, kreeg ik die middag nog een bericht dat de pas klaar lag. Bij het tweede bezoek bleek echter dat het woordenboek helemaal niet uitleenbaar was en dus kon ik opnieuw door weer en wind onverrichter zake huiswaarts keren. Tja, dat is nu écht IJslands…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s