IJsland

#IJsland | Vika sex

De zesde week, een week waarin mijn toetsenbord weer tot leven kwam mits in een verhouding van 90 graden tot het beeldscherm. Een week die regenachtig begon, regenachtig eindigde en welgeteld één zomerse dag had. En liet dat nu precies een zaterdag zijn en mij de gelegenheid bieden ein-de-lijk op excursie te gaan en de zogenaamde Gouden Cirkel af te leggen. Maar eerst wat daaraan vooraf ging.

Het dieptepunt van de week lag zonder twijfel op woensdag. Het regende de hele dag aan één stuk door, de zon was absoluut nergens te bekennen en ik had college. Niet op de universiteitscampus, maar in een gebouw op zo’n 30 minuten lopen. Met frisse tegenzin baande ik me weg door weer en wind, om een half uur later op een dicht klaslokaal te stuiten. Even kijken op internet… Ja hoor, de les is gecanceld. Op de terugweg werd het fiasco compleet toen een auto een plas aan de kant van de weg niet ontweek en mij van m’n navel tot m’n tenen besprenkelde met water. “LUL!”, riep ik nog uit reflex, maar dat mocht niet meer baten. Een voedselpakketje vanuit Nederland bood die dag gelukkig troost!

Deze zesde week was ook mijn eerste stageweek waarin ik de hele week de lessen verzorgde voor “mijn” twee klassen, acht uren in totaal. Het ging beter dan ik had verwacht, al had de voorbereiding soms wel wat beter gekund. Vrijdag eindigde enigszins in een chaotische toestand en als ik diezelfde les op die manier in Nederland gegeven had, was waarschijnlijk de geest uit de fles gekomen. Zo niet in IJsland, waar de leerlingen rustig en gedisciplineerd afwachten als je printjes nodig hebt, de kopieerruimte op slot zit, jij zelf geen sleutels hebt en je stagebegeleider onvindbaar is.

Vrijdagavond zag ik dat de weersvoorspellingen voor zaterdag gunstig waren: geen regen en zelfs zon. Dit was hét moment om op excursie te gaan en dus informeerde ik kwart over acht ’s ochtends bij de balie van Reykjavik Excursions of er nog plaats was voor de excursie van negen uur. Dat was zo. In acht uur bezochten we een tomatenkwekerij (voor mij als Nederlander niet heel boeiend), de Strokkur- en Geysir-geiser, de gouden waterval Gullfoss en het Nationaal Park Þingvellir. Tachtig euro lichter en tachtig foto‘s rijker keerden we weer terug naar Reykjavik.

Het nadeel van een excursie is uiteraard dat je soms maar beperkt de tijd hebt om ergens rond te kijken, simpelweg omdat vijftig tot negentig minuten te weinig is om alle natuurpracht van IJsland in je op te nemen én vast te leggen op camera. Het nodigt dan ook uit om deze Gouden Cirkel nog eens af te leggen tijdens de winter, lente of zomer, maar laten we eerst maar eens kijken wat de rest van IJsland nog te bieden heeft.

O, en voor ik het vergeet: ik heb afgelopen woensdag ook nog tickets geboekt om over twee weken vijf dagen naar Toronto en Montreal in Canada te gaan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s