IJsland

#IJsland | Vika fjórar

Vandaag is het 26 september. Precies een maand geleden vloog ik naar IJsland, en het is onvoorstelbaar hoe snel de tijd gaat en dat, met inmiddels de vijfde week voor de boeg, alweer één derde van dit avontuur voorbij is. En dat terwijl ik eigenlijk, behalve van Reykjavik zelf, nog zo weinig gezien heb van dit prachtige land. Daar moet de komende twee maanden dus zeker verandering in komen.

De hoofdmoot van de afgelopen week was de presentatie die ik woensdag moest geven over microstructuur van woordenboeken. Niet direct een onderwerp waar ik heel enthousiast van word en waar ik derhalve dus ik ook niet al te vroeg van tevoren mee begonnen was. Er was maandag en dinsdag dus nog behoorlijk wat werk aan de winkel, met uiteraard de daarbij behorende bezoekjes aan de bibliotheek.

Het weer de afgelopen week was nogal… herfstachtig. Ondanks de kou, heb ik de herfst toch zelden zo mooi gezien zoals in Reykjavik: juist doordat de temperatuur hier al daalt voordat de échte herfststormen komen, verkleuren de bladeren aan de bomen veel eerder dan in Nederland en behouden de bomen hun bladeren vrij lang. De herfstkleuren zijn hier bíjna net zo mooi als die van de bossen rondom het Alhambra in Granada, maar dan in november!

Al met al waren er een paar mooie dagen met strakblauwe luchten. Het grootste gedeelte van de week was het regen met een koude wind en niet meer dan acht graden. Inmiddels ligt de zelfs eerste sneeuw op de bergtoppen aan de andere kant van de baai! Het was vooral weer om eindelijk eens te beginnen met achterstallig vlogonderhoud en ervoor te zorgen dat de laatste twee weken in Sevilla en de vijf dagen in Marrakesh in een leuke vlog gegoten werden. (Inmiddels staat de eerste vlog daarvan online!)

Ook ben ik zelfs voor het eerst met de bus naar m´n stageschool gegaan, iets wat ik vanwege de kosten (ong. 6,50) liever probeer te voorkomen. Op de stageschool loopt alles nog steeds op rolletjes en vanaf volgende (niet aanstaande) week mag ik beginnen met hele lessen geven. Het is ook leuk om te zien dat mijn stagebegeleidster ook ziet dat dynamische werkvormen en groepswerk leiden tot meer productiviteit bij de leerlingen. Tijdens de themaweek ter ere van het vijftigjarig bestaan van de school werkten de leerlingen aan posters over Spaanstalige landen. Ze lazen Spaans, ze schreven Spaans en ze werkten harder dan ooit te voren.

Ondanks dat de week zelf wat saai was, zo gezellig hebben we hem uiteindelijk afgesloten. Samen met twee van m´n drie huisgenoten ben ik gaan lunchen en hebben we vervolgens een rondje gelopen over de vlooienmarkt. We hebben het met z´n vieren erg gezellig in ons huisje (ik zal snel eens een videorondleiding geven!) en dat maakt het extra jammer dat het over twee maanden alweer voorbij is… Ik durf dan ook niet uit te sluiten dat ik in februari, als de dagen weer beginnen te lengen, weer richting Reykjavik vlieg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s