IJsland

#IJsland | Vika þrjár

Sinds ik m’n intrek heb genomen in dit huis in hartje Reykjavik, waren we hier met z´n vijven terwijl er eigenlijk maar vier slaapkamers zijn. Tot het begin van deze derde week, toen één van ons terug naar Spanje ging. Jammer genoeg zal onze huiskat Loa ook al snel weggaan: het was één van haar twee baasjes die weggegaan is, en haar andere baasje die nog wel in Reykjavik woont (en voorheen ook in dit huis) zal haar binnenkort op komen halen.

De interne verhuizing was wel een mooie aanleiding om orde op zaken te stellen. Alle kamers zijn op weer netjes gemaakt en alle spullen staan weer op de goede plek in de goede kamers. Ook de keuken hebben we eens onder handen genomen: de borden en de pannen zijn naar een andere kast verhuisd en alle overtollige bijna lege kruidenpotjes, producten met ongewisse houdbaarheidsdata en tupperwarebakjes zonder deksel hebben het veld moeten ruimen. Heerlijk.

keukenopruiming

Dit was ook de laatste week waarin ik nog de benodigde documenten kon inleveren voor mijn registratie als tijdelijke inwoner van IJsland. Je komt hier namelijk niet zomaar binnen: je moet kunnen aantonen dat je Europese dekking van je zorgverzekering hebt, dat je financiële middelen hebt (meer dan 5000 euro gespaard of een inkomen van meer dan 1000 per maand) en je moet bewijs aanleveren van een werkgever dan wel onderwijsinstelling dat je hier niet voor de lol komt.

Het was een grauwe week met een ijzige wind. Terwijl in Nederland de ventilators niet aan te slepen waren, ging ik met sjaal en handschoenen de deur uit (en een muts in m´n tas voor je weet nooit). Het was ook een drukke week, met activiteiten voor op de stageschool, een tussentijds evaluatiegesprek over een presentatie, een eindgesprek voor de stages die ik in Sevilla had gedaan en een les op de universiteit die ik onverwachts moest overnemen omdat mijn stagebegeleidster met haar dochtertje naar het ziekenhuis moest.

Desondanks vond ik het toch een goed idee om woensdagavond met een groepje naar een pubquiz te gaan een aansluitend een film te kijken. Donderdagochtend dacht ik daar uiteraard anders over en nadat ik vrijdag zelfs zonder ontbijt de deur was uitgegaan, was ik blij dat het weekend was. Uitgeslapen, wasje gedraaid, begonnen aan het bewerken van de vlogs van de laatste twee weken van Sevilla, Expeditie Robinson gekeken… Het inmiddels iets minder grauwe weer weerhield me er niet van ook nog even de stad in te gaan om de vlooienmarkt en het congrescentrum te bezoeken.

De vlooienmarkt was teleurstellend, maar het congrescentrum (Harpa) was zeker de moeite waard. Ik was al eens eerder op de begane grond geweest, maar nuben ik samen met een paar andere studenten én een docent van de Universiteit van Sevilla (met wie ik o.a. eerder deze week het stagegesprek had) ook naar de andere verdiepingen geweest en werden we behalve op een mooi uitzicht, ook nog getrakteerd op een prachtige repetitie van een koor. Een mooie afsluiter.

De þ in þrjú mag je ook schrijven als th en spreek je op dezelfde manier als de Engelse th in three.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s