Update

#Update | Waar zijn de vlogs?

Inmiddels ben ik alweer bijna drie weken in IJsland en toch is er nog altijd geen vlog verschenen. Verscheidene keren is mij al gevraagd waar die blijven en of ze überhaupt nog komen. Daarom deze blog post om duidelijkheid te scheppen: nee, er komen geen IJsland-vlogs. Althans, voorlopig niet. Maar waarom eigenlijk? Tijd voor tekst en uitleg.

Precies vier maanden geleden heb ik voor het laatst gevlogd: 13 mei, de dag dat ik terugkwam naar Nederland vanuit Sevilla. De oplettende vlogvolger had het misschien al opgemerkt, maar de laatste weekvlog dateert van de week tot 24 april. Waar zijn die drie laatste weken gebleven? Wel, ik heb die laatste drie weken nog met veel plezier gevlogd, alleen ben ik nooit aan het bewerken ervan begonnen.

Nu is het materiaal dat ik van die laatste weken in Sevilla heb, niet per se heel denderend. Ik had me voorgenomen om in de laatste week alle hotspots nog eens te gaan bezoeken, maar de alsmaar voortdurende regen gooide roet in het eten. Desalniettemin heb ik wel heel leuk beeldmateriaal van de vijf dagen dat ik in Marrakesh was (hear hear), maar zelfs dat heeft me de afgelopen 4 maanden er niet toe kunnen zetten om te gaan bewerken en leuke vlogs online te zetten (meh meh).

Zo’n vijf jaar geleden, tijdens mijn rijlessen, heb ik geleerd dat je altijd moet afmaken waarmee je begonnen bent*. Met deze insteek ben ik ook naar IJsland gegaan: voordat ik ga vloggen in IJsland, moet ik eerst de Spanje-vlogs afmaken en dan pas aan nieuwe IJsland-vlogs beginnen. Om nu nog vlogs van vier maanden terug online te zetten, is natuurlijk mosterd na de maaltijd pur sang, maar hé, alsof jij nooit een fotoboek maakt van drie vakantie´s geleden… (Sterker nog: de Marrakesh-video´s staan op de pc in Nederland, dus die zullen pas in december komen.)

Derhalve heb ik mijn camera nog niet met één vinger aangeraakt sinds ik mijn koffer uitgepak hebt. En eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nog niet direct een reden zie om te gaan vloggen in IJsland. Ik ben niet het type survivor die onvoorbereid en heldhaftig al liftend, bepakt en bezakt met een tent en een slaapzak naar een spectucalaire waterval of gletsjer gaat. Maar een tour door m´n nieuwe huis en door de buurt, dat moet er toch wel in zitten…

*Dit had niet zo zeer betrekking op het überhaupt afmaken van de rijopleiding tot ik na drie keer zakken eindelijk slaagde, maar meer op het feit dat als je besluit naar z´n drie te schakelen of om een baan op te schuiven, je dat ook moet doen en niet halverwege moet terugkrabbelen. 😉

 

Advertenties

Een gedachte over “#Update | Waar zijn de vlogs?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s