IJsland

#IJsland | Dag fimm

Een paar dagen geleden dacht ik nog: laat ik die twee uur tijdsverschil vasthouden en elke avond bijtijds naar bed gaan en elke ochtend lekker vroeg opstaan. Maar na een paar dagen bleek dat mooie voornemen toch minder houdbaar dan gedacht, en lag ik vandaag toch tot een uur of half negen in m’n bed. Ik had ook geen reden om er vroeger uit te gaan: het enige wat die dag op de planning stond, was een afspraak met de tutoren van de stage om half drie ’s middags.

Natuurlijk had ik ook wel meer dan alleen dat kunnen ondernemen. Zo had ik, bijvoorbeeld, naar het Nationaal Register kunnen gaan om de kennitala aan te vragen, een soort sofinummer in IJsland dat je nodig hebt voor praktisch alles: van de bibliotheek tot aan de sportschool, en in het bijzonder voor de universiteit en voor als je wilt gaan werken. Wél ging ik rond elven richting de universiteit voor een rondleiding rondom de campus. Die rondleidingen worden al anderhalve week dagelijks gegeven en de opkomst was dan ook niet groot: we waren met twee.

Wat ik gisteren zei over de campus, dat die namelijk in een verouderde staat verkeert, moet ik wel terugnemen. Tijdens de rondleiding hebben we als het ware een reis door de tijd gemaakt: van het modernste gebouw via gebouwen uit de jaren 70 en 60 naar het politiebureau-achtige hoofdgebouw uit 1918. Het nieuwere complex heeft daarentegen een middelbare schoolachtige uitstraling, met zelfs kluisjes in de wandelgangen. En ook zijn er computerruimtes met de nieuwste Apples. Crisis? Zeker niet!

Na het gesprek met de tutoren van de stage, besloot ik eens richting mijn stageschool te lopen. Vorige week had ik me iets te rijk gerekend: ik dacht dat de school een paar straten verderop mijn stageschool zou worden. Helaas blijkt de stageschool op ruim dertig minuten lopen te zitten, en dat maakt dat de aanschaf van een fiets behoorlijk is gestegen op het prioriteitenlijstje. Vanaf de uni was het zelfs zover lopen, dat ik halverwege besloot maar naar huis te gaan. (TMI: dit ook omdat ik naar de wc moest)

Inmiddels heeft mijn IJslandse bestaan meer en meer invulling gekregen, met op maandag en woensdag een college, maandag- en vrijdagmiddag stage op het talencentrum van de universiteit en dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend stage op een middelbare school. Ik heb heel veel zin om er aan te beginnen, al vind ik het ook wel heel spannend om straks weer les te geven aan tieners. Dat is namelijk toch alweer zo´n vijf jaar geleden dat ik dat voor het laatst gedaan heb…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s