IJsland

#IJsland | Dag fjórir

Toen ik naar Sevilla ging, zat er anderhalve maand tussen de dag van aankomst en de eerste lesdag. Nu, in IJsland, was dat slechts vier dagen. Dat betekent dat er nog heel wat geregeld moet worden, terwijl de lessen met ingang van vandaag al begonnen zijn. Om alle administratieve rompslomp het hoofd te bieden, had ik een afspraak met één van de verantwoordelijke docenten voor de joint degree tussen de universiteit van Sevilla en de universiteit van IJsland.

Het grootste probleem is dat in IJsland we al volop in de startblokken staan, terwijl in Sevilla het secretariaat pas weer over een week achter de bureaus zit. Mijn poging om aan een bepaald document te komen was dan ook tevergeefs. Gelukkig is er nog tijd genoeg, maar als buitenlander op uitwisseling gaan vanuit het buitenland naar het buitenland is niet iets wat ik je per definitie zou kunnen aanraden.

De omgeving maakt gelukkig een hoop goed. Alle administratieve sores ten spijt, als ik ´s ochtends naar de campus loop, en even later weer terug naar huis, kan ik ten volle genieten van het park rondom het meer aan de rand van het hart van Reykjavik. Het groene, mosachtige gras is hier zo mooi en steekt adembenemend af tegen de ijsblauwe lucht op zo´n mooie dag als vandaag. Dit groenblauwe decor wordt dan weer doorbroken met poppenhuisachtige huisjes met rode, groene en zwarte daken.

De campus is klein van opzet, maar van de gemakken die je je als student zou wensen voorzien. Het is wat verouderd en het hoofdgebouw lijkt meer op een politiebureau dan een universiteit, maar vergeet niet dat het überhaupt al heel bijzonder is om een universiteit te hebben in een land waar om en nabij 300.000 mensen wonen, oftewel evenveel mensen als in de stad Utrecht.

De eerste les was op de één of andere manier vertrouwd. Het wordt gegeven door twee oud-studentes, wat het halen van een vak normaliter alleen maar vergemakkelijkt. Het is een vak over woordenboekgebruik, iets waarvoor ik liever niet voor gekozen zou hebben als het niet verplicht was geweest. Het is wel het enige vak dat ik heb naast de stage, waarover ik morgen meer zal horen tijdens een bijeenkomst met de tutoren.

Ondertussen wacht heel IJsland met spanning af wat er met de Katla-vulkaan gaat gebeuren, nadat er vanochtend twee aardbevingen waren in het zuiden. Mocht het tot een uitbarsting komen, zal dat heel wat schade aan de dorpen in de nabije omgeving kunnen aanbrengen. Het vliegverkeer zou ook zomaar weer ontregeld kunnen worden, dus wat betreft heb ik liever dat het nu gebeurt dan over drie maanden, want met kerst wil ik wel gewoon weer thuis zijn…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s