On My Way

#OMW | Appeltaart

Weet je wat wij gaan doen!?

De jongedame begroet haar vriendin in de metro, die na een stop op Rotterdam Centraal verder zal gaan naar Den Haag. De zomerse kleding van de twee in combinatie met het mooie weer, laat weinig te raden over: naar het strand. Maar waar is die trolley dan goed voor? Misschien dan een paar dagen naar het strand.

Namen verzinnen!

Klinkt het antwoord. Een naam voor een kat, welteverstaan. “Je levenspunten gaan zo omhoog als je een kat neemt.” Levenspunten? Enfin, al snel rollen er namen over de tong voor de toekomstige viervoeter.

Aap. Stijn. Barend. Thijs. Ties…

Natuurlijk moet je wel even testen hoe dat dan zou klinken, als je je kat roept om naar binnen te komen. Stiiiijntje. Tiiieesje. 

Nee, dat klinkt natuurlijk nergens naar. De namen nemen al snel een exotischer wending. Paco, Taco… Of misschien wat hippers, zoals Jack. Of Jim. Het wordt trouwens een Russische korthaar, een soort waarvan ik nog nooit gehoord had. Een kruising tussen een Blauwe Rus en een Britse Korthaar?

Bacon!

Als je eenmaal op een naam als Bacon uitkomt, dan kun je álles wel als naam gebruiken. En als ik denk dat het echt niet erger kan, hoor ik… Appeltaart! …en verlies ik al mijn vertrouwen in de hedendaagse beschaving.

Er wordt nog flink wat afgegoogled naar kattennamen. Waarom eigenlijk niet gewoon Poekie? De dames staan. En ik? Ik doe alsof ik al die tijd nonchalant aan het tekenen was in mijn kladblok en vraag me af waarom ze niet gewoon kiezen voor Poetin. 

Advertenties

Een gedachte over “#OMW | Appeltaart”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s