On My Way

#OMW | Facking Barcelona

De metro naar Schiedam Centrum. Terwijl ik instap, stapt een jongen met een shiny zonnebril en met te veel gel in zijn haar dan goed voor hem is, met één been de metro uit. Hij zoekt naar iemand op het perron. “Naar binnen, naar binnen!” roept hij naar zijn vriend op het moment dat we instinctief weten dat de deuren bijna sluiten gaan. Van een paar deuren verder komt de andere jongen aangelopen.

Na het gebruikelijke “Yo, alles goed?” en “Ja, man” volgt opeens de vraag: “Hey, hoe was Barcelona?” De jongen met de zonnebril somt op waar hij zo’n beetje allemaal geweest was. Parc Güell, Camp Nou. De Sagrada Familia kennelijk weer niet, maar nog wel zo’n tour gedaan door de stad met een bus.

“Die rooie zeker?”
– “Ja, man. Facking gay.”

Als je niet wil dat je vriend denkt dat je iets zoals een bustour oprecht leuk vond, maar toch ook weer niet verschrikkelijk, dan is het meestal gay. Precies zoals is het is: prima dat jij homo bent, maar ik heb er niks mee. En facking? (en dus niet fucking of focking!) Ja, da’s een verhaal apart. Net als dat man overigens.

“En de Ramblas?”
– “Ja, daar zat ons hotel. Superchill.”

Nu geen man, noch facking. Wel superchill. De zonnebriljongen geeft een nieuwe wending aan het gesprek met een quasi-nonchalant “Hey” gevolgd door “Ik was trouwens die club uitgezet”. De degelijke stedentrip verandert ineens in een tienervakantie aan de Costa Brava.  “Ik had hem niet eens aangeraakt en opeens stond ik buiten.” Gelukkig zijn er in de Olympische haven en aan het strand genoeg andere clubs.  “Ja, echt de bekendste club van Barcelona. Allemaal data’s van allemaal bekende dj’s. Ze wilden ons nog een tafel van 1200 euro aansmeren. We hebben er nog aan gedacht, maar…”

“Ben je gek, man?”

Nee, man.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s