On My Way

#OMW | Maatje 46

“Mevrouw, mevrouw,” klinkt het richting de mevrouw naast mij, aan de andere kant van het gangpad. “Nee, uw broek.” De mevrouw staakt het gesprek met de vriendin met wie ze zojuist de metro is ingestapt en kijkt naar haar broekspijp. Er flubbert een half vastgekleefd, doorzichtig maatlabel aan haar broekspijp.

“Nou, die zit er dan al een hele tijd op.”

Gedurende één seconde denkt iedereen in de coupé hetzelfde. Iederéén kent dat gevoel dat je er pas bij thuiskomst achterkomt dat je je shirtje binnenstebuiten aan hebt, of juist achterstevoren, of dat je met je gulp open, een uitgescheurde broek of een kapotte pantykous door de stad hebt gelopen. Hoe lang al!? Wie heeft het allemaal gezien, waar ben ik geweest!?

“Die maat heb ik al een tijdje niet meer gehad.”

Ik kijk naar het cijfer dat er een stuk of vijf keer op staat. Maatje 46. Er klinkt een gelach afkomstig van stembanden van een aantal dames in de coupé, die vermoedelijk de 46 zowel in leeftijd als in maat allang gepasseerd zijn. Dan klinkt opeens een stem van een man die ik niet kan zien: “Die heb je natuurlijk op de groei gekocht.”  

De vriendin van de mevrouw reageert met een schamper “nee, natuurlijk niet”, maar de mevrouw zelf kan de doen-alsof-ze-slank-is-dan-is-het-altijd-goed-mentaliteit wel waarderen. “Bedankt meneer.” Maar je ziet toch zelf ook wel dat het niet zo is, zal ze er nog achteraan gedacht hebben. Of dat dacht die vriendin in ieder geval. Of misschien de hele coupé wel.

Zowel de mevrouw, de vriendin en de man met het quasi-nonchalante compliment stappen tegelijk met mij uit. De man heeft een grote bos bloemen in zijn hand, als ik het niet dacht. De mevrouw controleert nog snel even haar broekspijpen, loopt voortvarend naar de uitgang en checkt met haar linkerhand uit. Bliep. 

“O, verkeerde poortje.”

Tja, soms heb je van die dagen… Dan heb je het gewoon niet. Of misschien juist wel altijd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s