Sevilla

#Sevilla / #Rotterdam | Week 35/35

Zondag was het inpakken geblazen. Ik had al wat voorwerk gedaan voor ik naar Marokko vertrok, maar er was nog genoeg níet ingepakt. Maandagochtend moest ook de kamer nog schoongemaakt, zodat mijn huisgenoot er een paar uur later in kon. Diezelfde middag ging ik al naar de AirBNB die m’n ouders geboekt hadden, maar de koffers bleven achter in de woonkamer van m’n inmiddels oude appartementje. Die zouden we, nadat m’n ouders geland waren op het vliegveld van Sevilla, met de huurauto ophalen.

Diezelfde maandagavond gingen we ook gelijk uiteten. Niet alleen omdat het spotgoedkoop is in Sevilla, maar ook omdat maandag de verjaardag van mijn moeder was. De volgende dag zijn m’n ouders lekker de stad ingegaan terwijl ik nog een laatste hand legde aan een werkstuk. Ook had ik die dinsdagmiddag ook de afsluitingsceremonie van de master. Of nou ja, het was eigenlijk gewoon een workshop met een heel klein woordje vooraf van de opleidingscoördinator.

Als ik dat had geweten had ik een weekje eerder terug naar Nederland gekomen en had ik van het prachtige weer kunnen genieten in plaats van de Sevillaanse regenbuien te doorstaan. Deze laatste week viel er net zoveel regen als er normaal in negen maanden valt en dus zijn we meermaals verzopen en besloten we zelfs na het zoveelste paar natte sokken maar met teenslippers de straat op te gaan. En natúúrlijk keken we dinsdagavond ook naar de eerste halve finale van het Songfestival, met Spaans commentaar.

Woensdag besloten we ondanks het weer toch de gok te wagen om erop uit te trekken. In het stadje Carmona was het nog droog, maar eenmaal aangekomen in Córdoba honderd kilometer verderop ging het opnieuw regenen, maar de Kathedraal-Moskee was een aangenaam onderdak. Op de terugweg naar Sevilla reden we ook langs het kasteel van Almodóvar del Río, waar ik al twee keer langs was gekomen met de trein en dus hoog op m´n verlanglijstje stond om te bezoeken. Eenmaal weer in Sevilla werd de dag uiteraard weer afgesloten met… tapas.

Donderdag was het opnieuw inpakdag, had ik nog een bijeenkomstje over IJsland (hierover later meer) en gingen we nog langs het Plaza de España om foto’s te maken van de portalen van de Spaanse provincies waar ik tot nu toe geweest ben. Nadat we ’s middags opnieuw heerlijk tapas gegeten hadden, ik ’s avonds m’n laatste lesje Spaans gegeven had voor het practicum en afscheid had genomen van de laatste mensen, was er geen ontkomen meer aan: het Sevilla-avontuur naderde het einde…

Vrijdagochtend om vier uur ’s ochtends stonden we op, om zeven uur vlogen we naar Eindhoven en rond half twaalf reden we Rotterdam binnen. Het heeft wel weer even tijd nodig om weer te wennen aan het thuis en het Nederlandse leefritme… Maar het is weer heerlijk om weer alle familie en vrienden dicht bij te hebben en dat je gewoon binnen twee minuten iets kunt afrekenen in de supermarkt… En het regent hier in ieder geval niet zoveel als dat het in Sevilla gedaan heeft!

 

Advertenties

Een gedachte over “#Sevilla / #Rotterdam | Week 35/35”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s