Sevilla

#Sevilla | Week 33/35

De week begon nog zo rustig met een flamencogitaarconcert op dinsdag, en zo onschuldig met een boterham met perzikjam op Koningsdag. Maar eergisteren raakte alles opeens in een stroomversnelling, toen duidelijk werd dat ik de negende mijn kamertje uitga. Er is iemand die er dan graag in wil en het vriendelijke verzoek was of ik dan uit kon gaan, een mogelijkheid die ik zelf ook al eerder voorgesteld had omdat dat de dag is dat m’n ouders hier aankomen. Het had wel fijn geweest als ik het iets eerder had geweten, maar eerlijk gezegd ben ik allang blij dat ik twee derde van m’n borg terugkrijg…

Deze plotselinge wending betekent dat ik alleen vandaag en zondag nog als volle dagen in m’n kamertje heb, want morgen vertrek ik voor een vijf dagen naar Marrakesh. Ik ben dus maar vast begonnen met het pakken van m’n koffer om te voorkomen dat ik dat allemaal zondag moet doen, ook al heb ik daar eigenlijk niet eens tijd voor, met alle dingen die ik eigenlijk nog wil regelen voordat ik terugga naar Nederland. Kortom: er is tijd tekort, dus ik zal moeten accepteren dat sommige dingen nu eenmaal niet afgerond zullen zijn als ik wegga.

Het ideale plan was om alle werkstukken ingeleverd te hebben voor ik weg zou gaan. Dat leek een paar maanden geleden geen probleem te worden, want de laatste twee weken zou ik welgeteld één college hebben. Daar kwam verandering in toen ik in februari m’n vakkenpakket moest veranderen omwille van IJsland, waardoor ik in de afgelopen twee weken nog behoorlijk wat colleges had en er ook nog eens twee werkstukken bij kreeg. Één daarvan móet zelfs af voor ik wegga omwille van de deadline, wat voor de nodige stress zorgt. De andere werkstukken mogen gelukkig iets later.

Ook wat de uitwisseling naar IJsland betreft is er nog veel papierwerk. Een krabbel daar, een stempel hier en dan weer een één of ander formulier invullen. Inmiddels heb ik me wel officieel aangemeld bij de IJslandse universiteit en is het wachten op goedkeuring, terwijl ik hier in Sevilla de Erasmusbeurs verder regel en probeer te voorkomen dat het vakkenpakket een rommeltje wordt. Gelukkig ben ik niet de enige die daar op toe ziet en is er ook gewoon de mogelijkheid dingen in te scannen en digitaal op te sturen, gelukkig.

Het was ook de week van de verhuizingen in het appartement. Mijn drie huisgenotes vertrokken de laatste dag van april en diezelfde dag stonden er alweer twee nieuwe huisgenotes op de stoep en de eerste dag van mei kwam de derde. Het is jammer dat ik zelf alweer zo snel wegga en dan ook nog eens een halve week in Marrakesh ben, want het had leuk geweest ze wat beter te leren kennen. Zei ik nou dat het jammer was dat ik vijf dagen in Marrakesh ben? Welnee, hooguit komt de planning wat rot uit, maar ik heb er ontzettend veel zin in. Al vind ik het ook wel weer spannend…

 

Advertenties

Een gedachte over “#Sevilla | Week 33/35”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s