Sevilla

#Sevilla | Week 32/35

Na zo’n hele week Feria viel het tegen om weer terug te keren naar de collegebanken. Gelukkig hadden we maandag een workshop die buitengewoon interessant was en die voor de verandering eens niet over de motivatie van de leerling ging, maar over die va de docent. Op die manier konden we met een frisse blik de nieuwe week tegemoet, waarin ik ook zelf les moest geven en een bliksemsnelle presentatie moest verzorgen.

Terwijl het maandag nog ruim dertig graden was, begon het vanaf dinsdag ontzettend te regen. Het regenachtige weer bood een goede gelegenheid om wat vlogs te bewerken. Al die vlogs vreten geheugen en mijn laptopje raakt zo langzamerhand vol, dus besloot ik eindelijk eens een externe harde schijf te gaan kopen. Dat wil ik al jaren doen, maar het komt er maar niet van. En ook nu kwam het er niet van, want mijn eeuwig twijfelende en dubbende ik stond niet toe dat ik zomaar iets zou kopen…

Het was ook de week waarin de studievereniging Adelante van Spaans in Utrecht met een clubje van negen langs kwam in Sevilla. Woensdag had ik met ze afgesproken om hen de universiteit te laten zien en aansluitend met hen naar en college te gaan. Het college was oersaai, maar in die zin ook wel weer een goede weergave van het ernstige gebrek aan dynamiek in het Spaanse hoger onderwijs. Het tapas eten bij Antigüedades wat daarop volgde was een stuk aangenamer! Zelfs zo aangenaam, dat ik besloot mijn college over Franstalige leerlingen voor de helft te skippen om wat langer in het gezelschap van Adelante te zijn.

Week32-4
De heerlijke zalmtartaar!

En wat tapas betreft bleef het daar niet bij deze week. Donderdag sloten we het vak over Engelstalige leerlingen af met 11 presentaties in anderhalf uur (dat zeg ik: bliksempresentatie) en voor velen was dat het laatste vak van de master. Omdat ook sommigen daardoor al weer terug naar hun eigen woonplaats keren, besloten we te gaan eten bij Los Coloniales! Opnieuw supergezellig en, zoals altijd, superlekker. Wel begin ik steeds meer op te zien tegen de dag die ik wist dat gaat komen om afscheid te nemen, maar gelukkig zijn Spanjaarden altijd heel erg optimistisch over een mogelijk weerzien in onmogelijke omstandigheden, dus dat scheelt.

Vrijdag was ik in principe vrij, maar gaf ik zelf nog een les academisch Spaans. Na afloop stond het weer ons met slechts wat gemiezer na, toe om naar huis te lopen. Met de zomer in m’n bol, besloot ik zaterdag naar de sportschool te gaan. Ik was er al zeven maanden niet geweest, en wat blijkt bij aankomst: de hele sportschool is met de noorderzon vertrokken. Uiteindelijk was ik toch nog zo gemotiveerd om naar een andere sportschool te gaan, waardoor ik de volgende dag lichtelijk spierpijn had. Desalniettemin gaf de zon weer een fantastische acte de présence, reikte het kwik richting de dertig graden en besloot ik op de fiets te stappen en lekker van het zonnetje te genieten. Met een paar ganzen als gezelschap.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s