Sociousness

#Sociousness | Verjaardagsperikelen

Op 1 januari dit jaar begon ik een sociaal experiment. Ik gaf het een naam en ik ging van start. Gedurende het hele jaar mocht ik niet meer dan 366 vrienden hebben en iedere dag zou ik iets anekdoterigs vertellen over één van hen. Vandaar ook die 366, want 2016 is een schrikkeljaar met één dag meer dan normaal. Ik begon met de “A”, waar ik al bijna de hele maand januari aan kwijt was, en langzaam belandde ik bij de B. En daar stokte het ergens…

In februari rees de met papers en werkstukken de pan uit. Het plan was om in maart alles van februari weer in te halen, maar hoe voortvarend ik ook begon met twee mensen met de letter “C” op een dag: het bleek onhaalbaar. Het lastigste was misschien nog wel dat wat me aanvankelijk zo eenvoudig leek: de alfabetische volgorde aanhouden. De zoekresultaten binnen je vriendenlijst worden namelijk niet gesorteerd op alfabetische volgorde, op de hoeveelheid interactie die je recentelijk met hen gehad hebt… Kortom: een puinhoop.

Inmiddels heb ik de bergen huiswerk achter me gelaten en vond ik het tijd om mijn ietwat ambitieuze experiment nieuw leven in te blazen. Allereerst weg met de alfabetische volgorde en weg met die eeuwig lijkend durende verplichting om elke dag iets te schrijven. Ik heb besloten het met iets anders te verenigen, te weten: feliciteren, iets waarvan ik me het afgelopen jaar bewust onthouden hebt omdat ik inhoudloos vind. Mijn eigen verjaardag afgelopen vrijdag vond ik een mooie gelegenheid om het komend jaar eens over een heel andere boeg te gooien en in plaats van helemaal niet feliciteren, een uitgebreide felicitatie te doen. En dus gaan mijn felicitaties vanaf 16 april gepaard met een leuke anekdote!

Overigens is de regel om 366 vrienden te hebben ook van de baan, maar tegelijkertijd houd ik ook een andere nare gewoonte in stand: mensen op hun verjaardag verwijderen als vriend. Dan krijg je weer eens een melding van Facebook dat er iemand jarig is, waarbij ik dan denk: heb ik díe nog als vriend? Enfin, dan weet je het alvast: op je verjaardag vertel ik of iets leuks over je, of je wordt verwijderd. En als dat laatste het geval is, dan merk je dat waarschijnlijk niet eens. 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s