Sevilla

#Valencia / #Sevilla | Week 31/35

De week begon met een fietstocht op een zonnige zondagmorgen, door de prachtige stad Valencia. We fietsten door het park en door een gedeelte van de oude binnenstad richting de moderne Stad van de Kunst en de Wetenschap. De fietsgids raadde ons aan de Zijdebeurs en het station te bezoeken en vertelde ons ook dat je het stadhuis tot drie uur ’s middags van binnen kunt bekijken. Mijn invulling voor de dag van maandag was dus gelijk al rond.

Lees hier mijn reisenzie over Valencia!

Na al deze plekken bezocht te hebben, was het in tegen het einde van de maandagmiddag tijd om weer richting het vliegveld van Valencia te gaan en huiswaarts richting Sevilla te keren. Na slechts een uurtje vliegen stond ik weer op Andalusische bodem. Waar ik normaal gesproken op bed zou ploffen en verder niets meer zou doen, was dat er maandag niet bij: de Feria de Abril stond op punt van beginnen en zou rond middernacht officieel van start gaan met het Alumbrao.

Het Alumbrao (in normaal Spaans: alumbrado) is het ontsteken van de lichten op het hele Feria-terrein, dat zich uitstrekt over anderhalve kilometer op de westoever van de stad. Hoewel ik groot spektakel had verwacht, was er zelfs van een countdown geen sprake en gingen prompt, zelfs nog voordat het exact middernacht was, de lichten aan. Vervolgens was het tijd om een ronde te maken over het terrein. Vele dames gehuld in flamencojurken, bloem in hun haar. De heren net in pak, de koetsiers van de vele paardenwagens in traditionele klederdracht.

Gedurende de hele week ben ik op verschillende tijdstippen, met verschillende weersomstandigheden (want het heeft hier veel geregend de afgelopen week) en met verschillende mensen naar de Feria gegaan. Er staan rond de 1000 casetas (kleine huisjes), die merendeel privé-eigendom zijn van organisaties of vooraanstaande families. Een klein aantal casetas is openbaar, maar zijn daarom vaak propvol. Het leukste van de Feria vond ik misschien nog wel de afsluitende vuurwerkshow!

Het was ook de week van m’n verjaardag. Vrijdag werd ik 24 en het was een bijzondere gewaarwording om dat voor het eerst zonder familie te vieren, al kreeg ik van m’n ouders wel een erg welkom verjaardagvoedselpakketje opgestuurd! ’s Middags hield ik een “Hollandse” picknick in het park met Bobotie, Pilav en Nasi Goreng. Hoewel de dagen ervoor flink geregend had, was het die dag gelukkig droog. Hoewel we met een klein clubje waren, was het erg gezellig! (En erg lekker!)

Mede door het grauwe weer, het af en toe een buitenstaander voelen op zo’n feest als de Feria, en vooral natuurlijk m’n verjaardag, speelde het verlangen om weer terug naar huis te gaan zo af en toe weer op. Gelukkig komen over drie weken m’n ouders naar Sevilla en vliegen we een kleine week later gezamenlijk terug naar Nederland. En tussendoor ga ik nog even naar Marrakesh! Die weken vliegen dus om…  Inmiddels schijnt de zon ook alweer volop en gaan we goed richting de dertig graden! Dus laat ik er nog maar goed van genieten..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s