On My Way

#OMW | Hoeveel haltes nog?

Onderweg van het centrum van Valencia naar het vliegveld, zit tegenover mij in de metro een moeder met een spiderman-tas op schoot. Naast haar zitten haar twee kinderen: het meisje is wat ouder dan het jongetje, hooguit 7 jaar, en steekt een bijzonder verhaal af over een oma die aangereden was op de snelweg. Ik, en vermoedelijk was ik niet de enige, kon niet anders dan meeluisteren.

“Waarom is iedereen stil?” vraagt het meisje midden in haar verhaal.
“Deze mensen die kennen elkaar niet,” antwoordt de moeder.

Maar zo’n metrorit kan best lang duren en die verhalen uit je duim zuigen word je ook eens zat en het aanschouwen van hoe de metro zich een baan door de tunnel kronkelt, blijkt ook niet heel interessant. Het madammeke besluit bij gebrek aan entertainment voor te doen hoe je mond-op-mondbeademing moet doen op de mouw van haar jas. Haar broertje volgt al snel haar voorbeeld en zet ook z’n mond in de mouw van z’n jas.

“Hoeveel haltes is het nog?” luidt de klassieke vraag bij het station Nou d’Octubre.
“Nog acht haltes…” telt de moeder op haar vingers.
Joder!” roept het meisje al zuchtend uit.

Wat zoveel betekent als “Jezus!”… Of misschien zei ze “jolín!”, dat de iets minder grove variant is van “joder”. Maar is “kutjes” nu echt zoveel netter dan “kut”? De moeder zegt er maar niets van, ze is er waarschijnlijk al aan gewend. En misschien heeft niet eens iemand het gehoord…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s