Sevilla

#Sevilla / #Valencia | Week 30/35

Deze vlieger gaat, behalve in de zomer, altijd op: als het in Nederland mooi weer is, regent het in Sevilla. Ook het begin van afgelopen week stormde Nederland massaal de terrasjes op om de eerste zonnestralen van het jaar mee te pikken. Ondertussen liep ik in de regen naar de supermarkt. Gelukkig weet je in Sevilla dat de regent nooit lang duurt, en inderdaad was het de volgende dag weer prachtig weer. En zagen de Nederlandse pleinen er weer even grauw en troosteloos uit als voor het weekend.

De dertigste (!!) week stond vooral in het teken van het afscheid van de Chinese studentes. Maandag hadden we onze laatste les samen van Interculturele Factoren, waarin elk groepje een thema en een taalhandeling (voor ons “felicitaties”) presenteerde vanuit verschillende culturen (in ons geval Nederland, IJsland, China en Spanje). Woensdag was ook de laatste les Chinees, met onder andere een examentje, en hadden we diezelfde middag een gezellige picknick georganiseerd in het park bij de brug.

Week30-1

Helaas kon ik niet tot het einde bij de picknick blijven, want ik had ’s avonds mijn tweede les over de verschillen tussen het Spaans en het Frans. Het is ontzettend leerzaam vak, niet in de laatste plaats omdat het een goede trigger is mijn verloren gewaande Frans weer eens op te vijzelen. De lessen worden ook gedeeltelijk in het Frans gegeven, maar gelukkig mogen m’n twee collegegenoten en ik wel gewoon in het Spaans vragen stellen en beantwoorden. Anders… was het niet te doen geweest.

De weekvlog van afgelopen week komt begin volgende week online!

Donderdag was het dan écht tijd om afscheid te nemen van de Chinezen. De laatste les Spaans ging over de Feria de Abril, die volgende week begint, en vond grotendeels plaats op het grasveld bij de faculteit om de Sevillana te leren dansen en een typisch Feria-drankje te drinken. Het afscheid (of de alcohol) viel sommigen wat zwaarder dan anderen, maar het was een fantastische tijd was en daar zullen we allemaal ongetwijfeld mooie herinneringen aan over zullen houden.

Voor ik het wist was het ineens vrijdag en vertrok ik ’s middags per vliegtuig naar Valencia. Het retourticket had ik twee weken geleden redelijk impulsief gekocht voor tachtig euro, maar ik heb er absoluut geen spijt van. Valencia is onmiskenbaar een prachtige stad. Vrijdag ben ik gelijk even naar het strand gegaan, heb ik een rondje gelopen door het centrum en ben ik teruggelopen via de moderne Stad van de Kunsten en de Wetenschap.

Volgende week vrijdag komt er een reisverslag van Valencia online!

De volgende dag beklom ik de toren van de kathedraal (207 treden!) en verkende ik de rest van het centrum en gingen er geen vijf minuten voorbij zonder dat ik Nederlands op straat hoorde. Opnieuw omring door Nederlanders, bracht ik de namiddag door op het strand met een heerlijke temperatuur van 24 graden. Met dezelfde impulsiviteit als ik dit hele Valencia-avontuur aangegaan ben, heb ik ook onverwachts een Nederlandstalige fietsrondleiding voor zondagochtend geboekt. Want als het op fietsen aankomt, is het toch prettig om met met mensen te zijn die wél weten hoe je fietsen moet.

Kijk op m’n instagram voor meer foto’s van Valencia!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s