Sevilla

#Sevilla | Week 27/35

Wat een week! Zaterdagochtend trok ik samen met M. en vriend J. de stad in om al het moois van Sevilla te laten zien. En dat is, in het geval van Sevilla, nogal een boel. Eerst beklommen we de Torre de Oro, liepen vervolgens langs de oevers van de Guadalquivir om uiteindelijk met linzen (lentejas)  in de maag via de kathedraal de stad te doorkruisen en de Paddestoelen (Las Setas) op te gaan. ’s Middags ontmoetten we J., die al vier jaar in Sevilla woont voor een PhD en een oude vriend is van J., de vriend van M. Volg je het nog? Met z’n vieren dwaalden we wat door de stad, belandden we plots in een theewinkel, chillden we wat langs de oever van de rivier en gingen we ’s avonds lekker aan de tapas.

Zondagmiddag ging ik samen met M. en J. het Alcázar in, ook al was ik er vorige week al geweest. De luttele entree van twee euro is het twijfelen niet waard en het was weer geweldig om de Moorse bouwkunst te zien en rond te lopen in de uitgestrekte paleistuinen. Na het bezoek aan het Alcázar trokken M. en ik er even samen op uit om via het María Luisa-park naar mijn huis te lopen. Ik kreeg daar alvast mijn verjaardagscadeau, dat pas om op 15 april opnieuw opengemaakt en gebruikt mag worden…

Wist je dat het paviljoen in de tuin een huwelijkscadeau was voor Carlos V?

Ondanks dat ik het gevoel had zelf ook op vakantie te zijn, was het maandag en dinsdag toch weer tijd voor college als vanouds. Woensdag kregen we een workshop over beroepsmogelijkheden voorgeschoteld door oud-studenten, waaruit vooral bleek dat het toch handig is om een vader te hebben met een taalschool waar je aan de slag kunt. Aansluitend hadden we een verjaardagsfeestje van één van mijn studiegenootjes en dat brak heerlijk de week. En zo’n verjaardag is ook altijd weer een leuke interculturele ervaring!

Ook vrijdag was er weer een sociale én interculturele gelegenheid. Nadat ik mijn les Academisch Spaans gegeven had, dat deel uitmaakt van een soort stageproject, ging ik samen met twee Spaanse studiegenotes, een student uit Ghana en de Chinese uitwisselingstudentes de stad in. We wilden één van de eerste processies gaan bekijken, aangezien ze de komende week in Frankrijk en Italië rondreizen. Het was wel een een stille processie, waardoor we zeker een half uur hebben moeten zoeken…

Officieel begint de heilige week (Semana Santa) pas met Palmpasen op zondag, maar desondanks zijn de voorbereidingen al de hele week in volle gang en waren er vanaf donderdag al enkele processies te zien. Tijdens de Semana Santa kun je werkelijk over de hoofden lopen en dat was ook vrijdag al goed te merken. Ik heb dus enigszins gehamsterd en ook besloot ik zaterdagochtend nog even snel wat paasaccessoires te kopen bij de Tiger om ook thuis in de paassfeer te komen. En dus heb ik, net als vorig jaar, weer een paasboom!

Advertenties

Een gedachte over “#Sevilla | Week 27/35”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s