Sevilla

#Sevilla | Week 26/35

Zaterdagochtend haalde ik J. op van het vliegveld en diezelfde middag hebben we nog het luchtbedje opgepompt, de bedden opgemaakt, een heerlijk bruin broodje met mayonaise en tonijn gegeten en waren we klaar om het María Luisa-park met het Plaza España te verkennen. ’s Avonds keken we met moeë benen de finale van Wie is de mol?, maar zondagmiddag aten we alweer  een heerlijke tortilla de patatas in het zonnetje bij de Puerta de Jerez en verkenden we aansluitend Sevilla…

Maandag wilden we de Torre de Oro gratis bezoeken, maar helaas voor ons was juist die dag de toren gesloten. ’s Middags gingen we samen naar de les Chinees, waarna onze wegen scheidden en ik een college volgde en J. lekker de stad ging verkennen. Ook donderdag en vrijdag ging J. mee naar de colleges Interculturele Factoren in het Talenonderwijs, een vak dat in het Engels gegeven wordt vanwege het feit dat niet iedereen het Spaans machtig is. Een echt inkijkje in “mijn” leven op de universiteit, dus!

Gelukkig was ik op dinsdag vrij en konden we een hele dag gezamenlijk optrekken. We hadden de besloten om van de mogelijkheid gebruik te maken om naar Córdoba te gaan met de trein. Vijf maanden geleden was ik daar ook al, maar het Alcázar de los Reyes Cristianos en de Mezquita-kathedraal waren even prachtig en ik moest me dwingen om niet weer van dezelfde dingen foto’s en filmpjes te maken als de vorige keer. En dan hadden we ook nog eens het geluk dat er een prachtig orgelspel gespeeld werd in de Mezquita.

Precies zoals ik verwacht had, deed ik ook weer allemaal nieuwe indrukken op en kwam ik op plekken waar ik vorige keer niet geweest was. Het Palacio de Viana, waar we vorige keer geen tijd meer voor hadden, stond dan ook hoog op het verlanglijstje. De prachtige bloemrijke en betegelde patio’s, iets waar Córdoba bekend om staat, maakten het absoluut de moeite waard om het paleis alsnog te bezoeken.

Eenmaal weer terug in Sevilla hebben we nog een tapa gegeten onder het genot van een klein flamenco-optreden in het restaurant. De volgende dag, woensdag, brachten we een bezoek aan de wijk Macarena en de Alameda de Hercules en donderdag bezochten we het Alcázar, het Moorse paleis in Sevilla. Ook daar was ik al bijna een half jaar niet meer geweest, en dat terwijl het ontzettend prachtig is en de entree voor studenten ook nog eens maar twee euro kost.

Vrijdagavond was het na college opnieuw tijd voor Spanje, voordat we M. en haar vriend op van het busstation zouden ophalen en naar hun pension zouden brengen. We lagen uiteindelijk pas weer half 1 in bed en moesten er zes uur later alweer uit, zodat J. op tijd op het vliegveld zou zijn om na deze heerlijke week weer terug naar Amsterdam te vliegen. Rond de klok van negen, met gebakken ei met spek op het balkon, maakte ik me op voor nóg een weekendje sightseeën met M…

Advertenties

Een gedachte over “#Sevilla | Week 26/35”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s