Sevilla

#Sevilla | Week 25/35

De week begon met een rode neus, die ik overgehouden had aan de Portugese zon. En niet alleen mijn neus, maar ook m’n voorhoofd had het behoorlijk te verduren. Gelukkig is er inmiddels alweer een week voorbij en is alles weer netjes bijgekleurd, terwijl ik zo goed als kwaad als dat ging de zon probeerde te ontwijken. Iets wat in een stad als Sevilla, waar de zon vaker wel dan niet schijnt en waar bewolking een uitzondering vormt, geen gemakkelijke opgave is.

Desalniettemin was het ’s ochtends voor college en ’s avonds bij thuiskomst was het schrijven geblazen, want het einde van het eerste semester kwam steeds meer in zicht. Woensdag zag ik zelfs zo even door de bomen het bos niet meer, dat ik besloot de les Chinees te skippen om stappen te maken. Uiteindelijk kwam er van huiswerk niet veel terecht en belandde ik later alsnog via het Plaza de España, waar ik nog even van het aanzicht genoot, op het grasveld van de uni om met een lichtelijke schuldgevoel paar zonnestraaltjes mee te pikken terwijl binnen de muren mijn klasgenoten vermoedelijk onmogelijke Chinese klanken produceerden…

Hoewel ik die les miste, was het hoogtepunt van de week was zonder twijfel de Chinese cultuurworkshop van vrijdag. Het thema was “spel en dans” en dus hebben we gehinkeld, geëlastiekt en gesquaredancet. Dat laatste is eigenlijk de georganiseerde variant van de flashmob met hordes Chinezen die zich verzamelen op een plein om te dansen in een soort zumbaächtige formatie. En het was geniaal om dat in een collegezaal te doen.

Inmiddels zijn van bijna alle vakken de cijfers binnen en heb ik wel alles ruim gehaald. De vakken van het tweede semester zijn ook alweer begonnen en daarvan is het vak over interculturele factoren een absoluut feestje. Het is het mijn enige vak in het Engels (heerlijk!) omdat er naast Spanjaarden, ook Chinezen zijn die geen Spaans spreken. Verder is er ook iemand uit Ghana, een Japanse en twee Koreaanse meiden. Vanuit de master zelf doen ook nog een Poolse, een Mexicaan en een Chinees mee. En ikzelf, natuurlijk.

Elk groepje heeft een bepaalde cultuur toebedeeld gekregen: Japans-Koreaans (een niet al te gelukkige combinatie), Chinees, Ghanees, Pools en Nederlands-IJslands. Tot dat laatste groepje behoor ikzelf samen met een Spanjaard en twee Chinezen en elke les bespreekt elk groepje bepaalde onderwerpen: deze week waren dat seksisme in taal en nonverbale communicatie. Tussen alle interculturele bedrijven door kregen we ook nog een Chinese theeceremonie voorgeschoteld  en werd er een presentatie over Roemenië gegeven.

Zaterdagochtend ging ik al vroeg op pad om J. op te halen van het vliegveld, die hier de komende week verblijft. Na maar liefst €2,45 voor een veel te kleine Lipton-thee te hebben betaald, kwam J. met iets vertraging aan op Sevillaanse bodem. Er staat ontzettend veel op de planning en ik heb ontzettend zin om weer eens onvervalst de toerist uit te hangen in de stad waar ik nog maar 10 weken zal wonen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s