Wie is de mol? 2016

#WIDM | Een kers op de taart van €50,-

De finale. Mijn mol, Annemieke, zit er nog altijd in. Vertel eens wat nieuws: mijn Mol haalt altijd de finale. Renate, Regina, Anniek, Frits, Art, Hadewych, Paulien, Susan en Marlijn wisten allemaal de finale te halen en lieten mij in de laatste aflevering in verwarring achter. Stiekem weet ik natuurlijk ook wel dat Annemieke onmogelijk de Mol kan zijn: het is nog nooit vertoond dat de Mol niet ontmaskerd werd. En ik weet ook heus wel dat al die kruizen in elke aflevering naar Klaas wijzen. Maar hóe leuk zou het zijn als het toch Tim was? Eerlijk is eerlijk: zo’n verrassende wending kan Wie is de mol? wel gebruiken.

De laatste aflevering kabbelde wat voort: de Mol hield zich gedeisd, maar de kandidaten waren ook niet bijster succesvol. Er moesten vijf foto’s nagebootst worden door levensechte Domincanen van de straat te plukken, als alcoholist af te schilderen, bij een graf te laten knielen en met een vis op de foto te gaan. Tim had ontzettend veel oog voor detail, maar lette net even niet op toen de vis van de visboer met zijn vissenkop de verkeerde kant op hing.

WIDM9-1

Volgens Tim was dat vooral de schuld van Annemieke, die zich van kwaad bewust was en ook opeens geen Spaans meer sprak. Klaas hield zich lekker op de vlakte, want ja… Waarom zou je nog meehelpen om de pot te spekken als je weet dat je die toch niet gaat winnen?

De tweede opdracht speelde zich bij gebrek aan andere Dominicaanse openbare gebouwen, opnieuw af in een resort, al verkeerde deze keer het pand in een betere toestand. Het drietal moest Klaas, bewapend met camera op zijn borst, door het resort leiden zonder dat er ook maar één toerist in beeld kwam. Als ware het de Truman Show kwam er opeens vol in beeld een toerist uit de bosjes zetten, en moest het drietal weer beginnen bij het startpunt.

Annemieke vergat nog even dat alleen Klaas geld mocht pakken, maar dat was al nadat er waarschijnlijk toch al een onwetende toerist binnen het gezichtsveld van de camera was verschenen. In een derde poging om wordt er toch nog, als kerst op de taart, zo vlak voor de grote en gevreesde, finale test, maar liefst 50 euro bij elkaar gesprokkeld. Maar waar is de pot eigenlijk? Penningmeester Annemieke laat haar medekandidaten het antwoord schuldig… En als de test voorbij is, zwijgt ook Art als het graf over wie de winnaar of de verliezer is.

De tijden dat we in de finale al de verliezer of de winnaar te horen kregen, liggen ver achter ons. Maar waarom eigenlijk? De afgelopen jaren verdenken twee mensen meestal op één iemand en die ene iemand is vaak de Mol en zit, uiteraard, op iemand anders. Als Art ons gezegd zou hebben dat Tim of Annemieke de winnaar of verliezer was, zouden we geweten hebben dat Klaas de Mol is. En als Klaas de winnaar was geweest, hadden we geweten dat Tim de Mol is. En als Klaas de verliezer was geweest? Tja, alleen dán is Annemieke waarschijnlijk de Mol…

WIDM9-4.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s