Sevilla

#Sevilla | Week 22/35

De week begon gelijk goed met een verjaardagsfeestje van onze Poolse medestudente, maar laat werd het niet met nog twee deadlines voor de boeg. Dinsdagmiddag hield ik een groepspresentatie immigranten met een taalachterstand en dinsdagavond eenmaal thuis moest ik nog bergen werk verzetten om mijn werkstuk voor Léxico (Woordenschat) op tijd te kunnen inleveren (donderdag 18:30). Maar toen ik aan de slag wilde gaan, kwam ik tot een onaangename ontdekking: ik had m’n oplader van m’n laptop op de uni laten liggen…

Ik besloot maar m’n rust te nemen, vroeg naar bed te gaan en me de volgende ochtend te melden bij de conciërge. Daar aangekomen rond de klok van half negen, kon ik mijn geluk niet op toen ze mijn oplader daar inderdaad hadden liggen en ging ik direct naar de bibliotheek. Voor het eerst in m’n leven ben ik langer dan een etmaal op een universiteit geweest, want pas over negenen ’s avonds was de workshop waar ik naar toe moest, afgelopen.

Eenmaal thuis snel wat gegeten, rond middernacht ging het colaflesje open en rond vieren besloten even een paar uurtjes te gaan slapen. Om acht uur weer opgestaan, weer volop aan de bak en uiteindelijk pas om vijf uur met vierkante ogen, hoofd- en rugpijn richting de copistería  om zo’n vijftig pagina’s uit te printen. Nu maar hopen dat het ook nog een mooi cijfer oplevert, maar dat durf ik het te betwijfelen. Wél heb ik inmiddels een heel mooi cijfer teruggekregen van een ander vak: een 8,7 voor grammatica. Heerlijk!

De dagen die volgden op donderdag waren vooral uitrustdagen. Vrijdag hadden we nog een workshop van zo’n vijf uur over Spaans voor immigranten (had op zich best fijn geweest als dat vóór onze presentatie eerder die week had plaatsgevonden…) en zaterdag heb ik ’s ochtends met twee anderen een les voorbereid voor de Chinese uitwisselingsstudentes. Zaterdagmiddag had ik dan ein-de-lijk tijd om de Ronda-vlog te bewerken en heb ik ’s avonds heerlijk relaxt naar Wie is de mol? gekeken…

Zondag was ook een lekkere uitslaap- en uitrustdag en nadat ik de was had gedraaid en de keuken en het terras had schoongemaakt, had ik de naarstige behoefte om even uit te waaien. Aan wind was geen gebrek en dus besloot ik eens richting de haven te fietsen (bij gebrek aan strand, zeg maar) en daar stuitte ik onverwachts op de Calle de Rotterdam, vlakbij een park met prachtig uitzicht op de Centenariobrug. Waar het weer opeens wel heel snel omsloeg… Binnen vijf minuten, zeg maar.

Die avond waren we door onze Chinese uitwisselingsstudentes uitgenodigd om te komen eten bij hen thuis. Met deze acht studentes van de universiteit Hong Kong zijn ik en negen andere studenten van onze master afgelopen week het Practicum Total begonnen: zij volgen onze lessen Spaans en wij hun lessen Chinees. Ni hao! Die zondagavond hebben we werkelijk fantastisch lekker gegeten en was het supergezellig met Disneyliedjes in vier talen en Weerwolven in het Engels. Dat soort dingen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s