Wie is de mol? 2016

#WIDM | Piccolo’s en speekselsaus

Dag 14. Het leven in Wie is de mol? gaat niet over rozen en als de kandidaten aan de eerste opdracht beginnen, rijst al snel de vraag wát in een erbarmelijkere staat verkeert: de pot van €6310 of het verlaten resort waar de kandidaten hun “per abuis” ingecheckte koffers met elk een waarde van €300 moeten terugvinden. Rop gaat als kip zonder kop als eerste op pad en baant zich een weg door kapot gevallen tegels en met modder besmeurde varkens in kamers met enge spiegels, maar vindt geen enkele koffer. Eén van de drie piccolo’s die rondlopen weet hém wel te vinden. Game over.

WIDM7-1-2

Taeke vindt twee koffers en Klaas beweert direct dat de koffer in de kamer die je ziet als je met je rug naar het zwembad richting de zee staat” (aldus Taeke) van hem is, maar eenmaal in de kamer blijkt prompt dat het toch die van Tim is. Vervolgens laat Tim Annemieke alleen achter in de control room met de zestien camerabeelden en laat zich naar boven sturen, maar in de laatste minuut realiseert hij zich dat hij toch naar beneden moet. Terwijl Annemieke “opeens” ziet dat elk camerabeeld voorzien is van een balkje waarin aangegeven staat in welke zaal de camera zich bevindt, weet Tim zijn koffer in de laatste seconden de binnen te krijgen én €300 te verdienen. Voor de moeite.

WIDM7-2

Dag 15 breekt aan en helaas voor de kandidaten valt er in de tweede opdracht geen geld te winnen, maar wel genoeg ander interessant spul: jokers, vrijstellingen, zwarte vrijstellingen… In het heetst van de strijd wisselt de Zwarte Vrijstelling drie keer van eigenaar en wordt er ook nog eens 250 euro door Annemieke en 750 euro door Taeke uit de pot geofferd. Jokers zijn belangrijker dan geld, toch Taeke?

Aangezien de kandidaten bewezen hebben zo goed met geld om te kunnen gaan, mogen ze met een startkapitaal van 2500 peso een restaurant zonder keuken runnen. Rop en Taeke stellen na een ronde langs de lokale barretjes een nogal Hollandse prijslijst op en wijzen Tim en Klaas aan als koeriers om de gerechten zo snel mogelijk op te halen. De lokale Dominicaanse mañanamañanakoks doen echter lekker rustig aan en Mol serveerster Annemieke moet ondertussen de gasten tevreden zien te houden met liters piña colada en armzalige porties friet.

WIDM7-3

Als dan uiteindelijk iedereen zijn zijn kip met speekselsaus van Klaas of friet met hamburger zonder hamburger heeft, zijn de twee uur die de kandidaten hadden om hun startkapitaal te verdubbelen al bijna om. Nog voordat de laatste gasten hun laatste hap Kapsalon a la Dominicaine weg hebben kunnen werken, komt Annemieke dwingend aanzetten met de rekening. De restaurants worden afbetaald, het geld wordt geteld en de Dominicaanse Republiek jubelt: er is een opdracht geslaagd! De regie doet de afwas.

Klaas probeert vlak voor de test nog wat jokers af te troggelen bij Annemieke in ruil voor het niet inzetten van de zwarte vrijstelling, maar krijgt te horen het hoogst verdacht is dat hij overweegt zijn zwarte vrijstelling niet in te zetten, want dat zou elke kandidaat doen. Is Klaas dus de Mol omdat hij z’n zwarte vrijstelling alsnog inzet, of is niets wat het lijkt? Enfin, met een afleveringstitel als “iets is niets” schieten we sowieso niets iets op. Twee dingen weten we wel zeker: Rop ziet een rood scherm en Annemieke zit al zo goed als in de finale. Of zou die de volgende aflevering nog afgepakt kunnen worden?

Exit: Rop
Meest verdacht: Annemieke, Klaas

Geld:
+€1060 groep
+€300 Tim
-€250 Annemieke
-€750 Taeke

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s