Tussendoor

#Tussendoor | Op het randje

Het is iets over enen ’s middags. Ik ben te laat van huis gegaan en kom daardoor te laat aan op de uni. Tot “overmaat van ramp” (wat ik an sich een nogal overdreven uitdrukking vind) blijkt ook het fietsstation vol. Ik wil inloggen om extra minuten te krijgen om m’n fiets ergens anders te stallen, maar prompt weet ik m’n inlogcode niet meer. Dat wat ik normaal gedachteloos intik, komt nu niet naar boven.

Het zijn vaak dat soort dingen die een lichtelijk “overspannen” toestand aankondigen. Of ouderom. Enfin, zo schrijf ik dit blog op m’n mobiel omdat ik m’n oplader van m’n laptop op de universiteit heb laten liggen. Dat is niets voor mij, maar waarschijnlijk is het me door de presentatie van later vanavond volledig ontschoten. Dit soort dingen, of misschien wel dingen in het algemeen, gebeuren mijns inziens altijd met een reden. Het feit dat ik nu geen oplader heb, betekent dat mijn plan om tot laat in de nacht aan mijn paper te werken om het voor de deadline van donderdagmiddag af te krijgen, niet door kan gaan. Misschien behoedt het lot mij wel voor “een overspannen staat van zijn”.

De consternatie en de schrik voorbij en de afwas gedaan, keek ik nog eens naar m’n raam, waarvan het zicht ontnomen wordt door de binnenkant van m’n rolluik. Ik had die rare strepen aan de binnenkant gisteren ook al gezien, maar ik kon ze niet plaatsen. Het leek alsof er regendruppels langs waren gelopen aan de binnenzijde. Ik denk nog eens na en opeens realiseer ik me waar hun oorsprong ligt. Bij mij. In het holst van de nacht. Het beeld dat ik in een slaapwandel echt aan het rolluik heb staan rammelen, met de afdrukken van mijn vingers als stille getuigen, is op zichzelf best een lachwekkend beeld. Die bewuste nacht droomde ik dat ik in een kamer was beland waar ik niet meer uit kon. Ik rammelde aan een luik, maar het ging niet omhoog. Toen ik wakker werd, lag ik natuurlijk gewoon in bed.

Misschien stuur ik de docent in kwestie wel een mail dat het later wordt. Aan de andere kant ben ik er liever maar vanaf ook. Ik ben wel toe aan… een beetje rust?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s