Wie is de mol? 2016

#WIDM | Oelewappers in een mooiemannenauto

Dag 11. Na een half uur lang in de weer geweest te zijn met witte kopjes, witte boeken, witte hamers én witte jokers, waren de twee op het oog identiek lijkende decoren toch niet identiek genoeg: er werd weer geen geld verdiend. Nog nooit is een opdracht zo zwart-wit geweest dat het minste geringste kopje het verschil tussen 0 en 1500 euro maakte. Of kwam het door die hamer die Rop of Klaas verkeerd neer had gelegd? Eenmaal in het hotel is Cecile het gepuzzel in ieder geval nog niet moe en probeert ze het silhouet van de Mol te ontdekken op de achterkant van de biljetten…

WIDM6-1

Dag 12. De “down to earth”-mannen Klaas, Rop en Taeke gaan naar beneden en reizen vanaf daar met een kabelbaantje naar boven, terwijl de andere drie “uit de hoogte” naar beneden gaan. Ze hebben precies de duur van het kabelbaanritje om per team ten minste 5 van de 10 Spaanse of Nederlandse vertalingen van de woorden die op hun lijstje staan, te onthouden. Omdat het ene team het Spaans-Nederlandse woordenboek heeft en het andere het Nederlands-Spaanse, moeten ze via de telefoon communiceren…

Aan etherdiscipline heb je niet zo veel als je belt en als Taeke volledig miscommuniceert met Tim, neemt Rop het heft in handen. Zijn taak was eigenlijk om de woordjes te onthouden voor Arts overhoring, iets wat hem uiteindelijk in de laatste luttele seconden niet meer lukt. Hij weet alleen “conquistar” nog en denkt verder alleen maar aan de verbreiding van Pia Douwes. En waar kwam “mes” dan opeens vandaan? O, dat was het Spaanse woord voor “maand”… Goed geprobeerd, Rop.

Team Klaas, Rop, Taeke:

 1. badulaque: oelewapper (verbreiding)
 2. cuchillo: mes
 3. tácitamente: onvoorwaardelijk, zwijgend (verbreiding)
 4. mentiroso: leugenaar, leugenachtig (mes)
 5. conquistar: veroveren (veroveren)
 6. difusión: verbreiding
 7. azúcar: suiker
 8. mes: maand
 9. piadoso: vroom (musicalster)
 10. a la izquierda: links

Team Annemieke, Cecile, Tim:

 1. bluffer: fanfarrón (fanfarrón)
 2. lepel: cucharada
 3. zus: hermana (hermana)
 4. zestien: dieciséis
 5. sleutel: clave, llave (clave)
 6. vlag: bandera
 7. rechtsaf: a la derecha
 8. vluchtig: volátil (volatín)
 9. beneden: abajo
 10. fooi: propina (tip)

De opdracht wordt nog enigszins gered door Annemieke, die uit zichzelf al sowieso vier woorden wist. Toch leken de opzoekkunsten van Klaas verdachter dan ze waren, want  want “farolero” is zeker geen werkwoord, zoals Annemieke en Cecile dachten, maar niets minder dan een synoniem voor het door hun zelf opgezochte “fanfarrón”. Opvallend is wel weer dat “links” voor de derde aflevering op rij terugkomt. Enfin, rechts ook. Maar toch… Staat Tim niet altijd links op de foto?

Linksom of rechtsom moeten de kandidaten in de derde opdracht negen grote kartonnen versies van zichzelf en de andere kandidaten zien te vinden in de stad Santiago. Annemieke bestuurt een luid ronkend cabriootje, Rop leest kaart en Cecile bekijkt de etalages van de kledingwinkels. Taeke is de bestuurder van wat Tim een mooiemannenauto noemt, met Klaas achterin. Terwijl Tim nog verwoede pogingen doet Taeke de verkeerde kant op te sturen, komt het gezelschap uiteindelijk met negen kartonnen kandidaten aan op de hoogste plek van Santiago, waar de tiende kartonnen kandidaat (Rop) staat.

Het enige wat de kandidaten nog moeten doen om geld te verdienen is de eerste groepsfoto reproduceren. Het mislukt gigantisch en de opbrengst blijft steken op vierhonderd euro. Cecile staat in ieder geval volgende week niet meer op de groepsfoto…

Meest verdacht: Annemieke, Rop, Tim.
Exit: Cecile.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s