Sevilla

#Sevilla | Week 21/35

De eerste drukke week zit erop en ik mag een tevreden mens zijn. De les die ik donderdag samen met twee anderen verzorgde, als ook de groepspresentatie van onze cursus “Toeristisch Spaans”, gingen boven verwachting goed. Het feit dat er behoorlijk wat tijd in de voorbereidingen is gaan zitten, heeft dus zijn vruchten afgeworpen! Nadeel is wel dat de dingen die ik had willen doen voor de deadlines voor volgende week, allemaal op een zijspoor zijn beland, waardoor de komende week nóg drukker wordt dan de afgelopen week. Het welbekende weegschaaleffect…

De week begon met wentelteefjes op zondagochtend, nadat ik die avond ervoor afscheid had genomen van degenen die zondag weg zouden gaan. Maar diezelfde middag kon ik het toch niet laten om tóch nog even een terrasje te pakken om voor de tweede keer afscheid te nemen. Het was een heerlijke middag van nog eens herinneringen ophalen en tot aan de bus aan toe heb ik G. en S. uitgezwaaid, maar toen was het toch echt tijd om terug naar de realiteit van het huiswerk maken te gaan…

Wellicht herinner je je nog dat ik een planning gemaakt had om al het huiswerk, maar ook het draaien van de was en het boodschappen doen, van uur tot uur had ingepland. Uiteindelijk stel ik het altijd weer bij en werk ik het als ik iets niets of iets anders ervoor in de plaats gedaan heb, weer bij. Persoonlijk vind ik het fijn goed voor ogen te houden wat je doet en vooral ook wat je niet doet, want zo voorkom je, zoals bij mijn huisgenoten het geval was, dat je een dag van tevoren erachter komt dat je een presentatie moet geven.

Tijdens één van de rustmomentjes tussen de colleges door, op woensdagmiddag om zes uur bij de Puerta de Jerez met een heerlijk broodje zalm en een prachtig zicht op de kathedraal die de laatste stralen van de zon opving, realiseerde ik me weer eens te meer wat een voorrecht het is om een stad als Sevilla te mogen wonen en studeren. Maar toch ben ik ook wel weer toe aan nieuwe indrukken, en dus kocht ik donderdagavond mijn tickets voor een klein weekje Marrakesh in mei. (Veertig euro voor een retourtje!)

Donderdagavond was ook weer tapasavond. We hadden weer heerlijke gesprekken over het Spaans en taal in het algemeen (het is zo leuk om met taalkundigen uiteten te gaan) en ondertussen genoot ik van heerlijke Berenjenas a la miel (aubergine met honing, maar de naam doet het gezonder klinken dan het is). Die avond nam ik afscheid van P. uit Griekenland en de volgende morgen ging ik even langs de Starbucks te gaan om R. en J., bepakt en bezakt met al hun koffers aan de koffie, gedag te zeggen. Aan al dat tijd om dag te zeggen is een einde gekomen nadat ik vrijdagavond afscheid nam van de Belgische M., en zo zijn alle Nederlandstalige vrienden weer terug in de Lage Landen. Tot snel!

 

 

Advertenties

Een gedachte over “#Sevilla | Week 21/35”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s