Wie is de mol? 2016

#WIDM | Blind en doof

Dag 9. De groep moet op patrouille in de zoektocht naar antwoorden, maar zonder kapitein Ellie lijkt het gezelschap meer dan ooit stuurloos. Taeke mag zich als eerste op de fiets en weg banen door de zandpaden van de Dominicaanse kust en verzuimt de rest van de groep aanwijzingen te geven over de antwoorden die her en der verspreid langs het parcours liggen. Eenmaal bij Art aangekomen, heeft Taeke de opdracht de vragen die Art stelt te beantwoorden. Antwoorden die de overige kandidaten langs de weg moeten vinden en door moeten te geven. Dan is het dus heel handig om je portofoon te verliezen, Marjolein.

WIDM5-1

Hoe het kan, kan het, maar de groep presteert het om zich zo op de zanderige weg te focussen en blind op het vizier van Tim, die vooraan fietst, af te gaan, dat ze de eerste zes van de twaalf kaartjes met antwoorden volledig missen. Alleen de zevende, achtste en negende vraag kunnen goed beantwoord worden en dat levert een schamele 600 euro op. Penningmeester Cecile maakt de balans op en constateert dat er 4710 euro in de pot zit, terwijl dat eigenlijk 4910 zou moeten zijn. Een denkfoutje, of heeft Cecile geld weggemold?

Rop besluit om de banden met Annemieke maar weer eens aan te halen. Hun bondje is niet meer wat het geweest is, maar op basis van wederzijds vertrouwen besluiten de twee toch weer informatie met elkaar te gaan delen en dus stappen ze in de volgende opdracht  samen met Marjolein een bootje in om houten tabletten te vinden in het water. Ze vinden niets, maar gelukkig vormden Cecile en Klaas en Tim en Taeke ook twee teams en verzamelden zij samen nog acht van de negen benodigde tabletten, die hen leiden naar de Boca del Tiburón: de haaienbek. Zelfs de cijfercode blijkt te kloppen en Klaas pakt duizend euro uit de kist. Het Ellie-biljet is wel nat en dus besluit Cecile maar weer eens wat geld weg te mollen strijken.

WIDM5-2

Slang, zon, tosti, baard, Rop, zon, kapotte televisie, appeltje met handen en voeten…

Dag 10. De slotopdracht is weer zo’n typische Molopdracht: twee verhalen aan beide uiteinden van de brug moeten naar de andere kant gecommuniceerd worden. Het is een typische opdracht waar het moeilijk te achterhalen is waar het fout gaat en waarvan je pas in de laatste aflevering ziet wat er misging… De Mol heeft vrij spel en als verhalen dan ook nog eens kruislings doorverteld moeten worden, is het gedoemd te mislukken. Slechts één zin is uiteindelijk correct, maar dat is niet voldoende om geld te verdienen. Deed de groep het echt zo slecht? Of heeft Annemieke of Cécile, die beiden aan de uiteinden stonden, de boel gesaboteerd?

Het kan natuurlijk niet anders dan dat al die woorden die we voorbij hebben zien komen (meervoudigepersoonlijkheidsstoornis, aardgasreserves, typewriter, secretaressedag…) op één of andere manier naar de Mol wijzen. Opvallend is in ieder geval dat na het gearceerde woord “links” in het woordenboek van de vorige aflevering, ook nu weer de nadruk lag op linkshandigheid: Het langste woord dat je met je linkerhand aan de linkerkant van het toetsenbord kan typen (en dus niet toetsen, Rop!), is niet stewardess. Of was dat gewoon een verwijzing naar Marjolein die na het eind van deze aflevering weer terug naar huis vloog?

Meest verdacht: Annemieke, Cécile en Taeke.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s