Sevilla

#Sevilla | Week 20/35

Bergen met huiswerk, twee operaties op het thuisfront, twee belangrijke verjaardagen die ik mis en het afscheid van de Nederlanders in Sevilla die in de loop van de komende week definitief met het vliegtuig terugkeren naar Groningen en Brussel. Het was een emotioneel weekje.

We hebben de vijf maanden die we samen hebben doorgebracht, afgesloten met een geweldige trip naar Ronda en een aansluitend bezoek aan een tapastaverne in Sevilla. Hoe mooi Ronda ook was (zie de foto’s) en hoe gezellig we het ook gehad hebben (de vlog komt later), als het moment dan echt daar is om dag te zeggen, is het even slikken. Ik had niet gedacht en verwacht dat ik zo snel aan mensen kon hechten en ik kan nu al uitkijken naar een reünie in de zomer.

Kijk op m´n instagramaccount voor meer foto´s van Ronda!

Het liefst zou ik op het vliegtuig stappen en ook terug naar Nederland gaan. Ook, of misschien vooral, omdat thuis de dingen niet even zoals ze horen te gaan. Maandag ging m’n opa onder het mes om een goedaardig dan wel kwaadaardig gezwel weg te halen, maar gelukkig mocht hij de volgende dag al naar huis in afwachting van de uitslag. Maar… soms komt alles tegelijk. Woensdag ging m’n oma (van vaders kant) naar het ziekenhuis om de volgende dag geopereerd te worden aan een kankergezwel in haar darmen, dat helaas toch groter bleek dan gedacht.

Maar het leven gaat door. Ook op de universiteit. Maandag kreeg ik te horen dat ik in principe naar IJsland mag voor een half jaar stage vanaf september, maar de toekenning van de beurs wordt pas in de zomer definitief en dat is één van de zaken waarmee mijn keuze uiteindelijk valt of staat. In ieder geval heb ik mijn vakkenpakket voor het tweede semester er alvast op aangepast en ging ik de afgelopen week als enige student van start met een nieuw vak over Arabischtalige leerlingen. Ongemakkelijk om privéles te krijgen, maar ook heel leerzaam.

Inmiddels ben ik ook een “professioneel” blog gestart, waarop ik studiegerelateerde artikelen schrijf in het Spaans en Engels.

De rest van de week probeerde ik zo goed als zo kwaad als dat ging aan de slag te gaan met studeren. Met drie presentaties en een werkstuk in de komende twee weken kom ik om in het huiswerk, dus heb ik bij wijze van uitzondering een planning gemaakt waarmee ik elke dag half acht opsta en om tien uur naar bed ga, en in de tussentijd alsmaar in de weer ben om alles rond te breien. Met gezette tijden om te koken, te eten, een was te draaien of naar de supermarkt te gaan.

En dan waren er ook nog verjaardagen. Dinsdag die van m’n broer, waar ik voor de tweede keer op jaar niet bij kon zijn. Zaterdagavond werd dat thuis gevierd en diezelfde dag was er ook een verjaardag/slagingsfeestje van een goede vriendin, waar ik óók heel graag had bij had geweest. Al dat soort dingen dragen niet bepaald bij aan je emotionele toestand, maar gelukkig gaat in ieder geval gaat wat de studie betreft de storm half februari weer liggen. Als alle deadlines gehaald zijn en iedereen op het thuisfront dan ook weer in rustiger vaarwater zit, word ik weer mens.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s