Wie is de mol? 2016

#WIDM | Links laten liggen

Dag 7. Volgens mij is het in de afgelopen vijftien seizoenen van Wie is de mol? nog nooit gebeurd, en toch gebeurde het: Klaas bood zijn penningmeesterschap aan. Met de wetenschap dat de achterkanten van de biljetten een aanwijzing naar de mol kunnen vormen, zou je haast wel denken dat Klaas de Mol niet kan zijn. Of is dit alles een poging van de Mol om juist niet als verdachte gezien te worden? Niets is wat het lijkt, maar terwijl Ellie, Marjolein en Tim met elkaar om een been vochten, ging Cécile ermee heen alsof het een kleurenpalet was.

Al gauw werden de benen van de kandidaten voorzien van waterschonen, want het was tijd om de woeste wateren van de Dominicaanse Republiek met een kajak te bevaren. Ellie´s vrees voor haaien leek ongegrond, immers waren er duikers om hen heen om hen te beschermen. #Grapje. Die duikers hadden tot taak om de kandidaten om te duwen en zo van hun kokertjes met geld óf mingeld te beroven. Cécile werd als eerste omgegooid en gaat, bij afwezigheid van inspecteur Ellie, een uiterst verdacht kijkje nemen bij de mand met geldkokers…

WIDM4-1

Niet dat geld ook maar iets van waarde heeft voor deze groep… In de tweede opdracht mogen de kandidaten in duo’s een parcours verkennen waar her en der waardevolle relieken liggen: jokers, vrijstellingen, een zwarte vrijstelling en… geld. Voor dat laatste lijkt niemand te willen gaan, integendeel: Annemieke ziet haar kans schoon en grist de drie jokers met de minus 500 euro weg. Als aan het eind van het spel inspecteur Ellie de pak-af blijkt te hebben, weet ze listig aan de fouilleerronde te ontkomen door te doen alsof ze één joker gepakt heeft. Want wie verdenkt nu Annemieke…?

Het “waardevolle” woordenboek lijkt voor niemand enige waarde te hebben. Jammer, want het bevatte maar liefst 2000 euro! Op één of andere wijze is het gerucht de wereld n geholpen dat het gearceerde stukje het woord “izquierda” (links) was en dat is ongetwijfeld een aanwijzing naar de Mol. Maar hoe dan? Is er iemand die altijd links op de foto’s staat? Is er iemand linkshandig? Is er iemand die links stemt? Marjolein liet het woordenboek in ieder geval bewust links liggen, net als de 1000 euro. In plaats daarvan nam ze 500 mee, precies genoeg om géén geld te verdienen…

WIDM4-2

Dag 8. Steevast is er altijd een opdracht waarbij het op “durven” aankomt. Abseilen van een flat, bungeejumpen tussen twee koeltorens van een kerncentrale, van de ene brug naar de andere brug klimmen… Dit seizoen mochten de kandidaten zich wagen aan rotswandbeklimmen en behalve Cécile was iedereen daar wel voor in. Behalve Annemieke, die zich halverwege toch maar bedacht en daarmee de kansen om de kist met geld naar beneden te krijgen, in gevaar bracht. Elke kandidaat kreeg een sleutel mee, maar dat zou alleen de goede sleutel zijn als het raadsel goed was opgelost. Van Marjolein was het zeker dat ze de goede sleutel had, maar ja, wel een beetje jammer dat ze maar één van de drie sloten geprobeerd had open te maken…

WIDM4-3WIDM4-4

Met dank aan inspecteur Ellie komt de kist uiteindelijk toch naar beneden, maar wordt er “maar” 1500 euro verdiend. Zou echt zo weinig geweest zijn, of heeft de Mol stieken de kist opengemaakt en het geld eruit gehaald? Alleen Ellie zou dat geweest kunnen zijn, maar van haar weten ze inmiddels zeker dat ze niet de Mol is: ze vloog als donderslag bij heldere hemel uit het spel. Tja, wie het kleine niet eert, is de finale niet weerd? Jammer is het wel!

Verdacht: Annemieke, Cécile, Marjolein.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s