Sevilla

#Sevilla | Week 19/35

De week begon goed: met pannenkoeken! Met de mix die ik vanuit Nederland had meegenomen, besloot ik mezelf even van een heerlijk zondagochtendontbijt te voorzien. En een zondagavondmaal, want acht pannenkoeken krijg je niet in één keer op. Diezelfde dag was ook het moment om, na wat overleg met m’n ouders, het ticket terug naar huis te boeken. Schrik niet: de terugreis is voorlopig nog niet aan de orde, maar we zijn inmiddels wel over de helft.  Vrijdag de dertiende mei vlieg ik terug naar Nederland. Mét m’n ouders, want die komen mij de laatste en vijfendertigste week vergezellen.

Het hele weekend stond al in het teken van het werkstuk voor Grammatica en de week die volgde eveneens. Het ging over het tegenwoordig deelwoord (lopend, lopende) in het Spaans (gerundio) en ik had de uitdaging opgezocht om een vergelijking met het Engels, Nederlands en Deens te maken, wat iets te ambitieus was en waardoor ik iets te veel pagina´s had. Dat klinkt goed, maar uiteindelijk is het natuurlijk veel beter als je iets bondig kunt vertellen. Hoe het ook zij: uiteindelijk heb ik het werkstuk keurig woensdagavond om half twaalf ’s avonds ingeleverd en dat cijfer zien we later wel.

Vrijdagavond zijn we gezellig met de Nederlandstaligen uit eten gegaan na college, en voor sommigen na het tentamen. De hele week had ik college van half vier tot negen (behalve dinsdag omdat ik één college geskipt had), dus ik was er ook wel even aan toe om weer te socializen en een heerlijke zalmtartaar te eten. Waar ik ook erg aan toe was en wat ik mezelf al beloofd had om te doen na het halen van de deadline, was een bezoek aan de IKEA op zaterdag. Ik was er pas ´s middags toen het stervens druk was. Het grootste nadeel van de Spaanse IKEA is dat er geen Småland is, dus ja… dan weet je het wel. Children all over the place en ouders die er achteraan rennen.

Die zaterdag heb ik ook gevlogd, maar ik weet ook niet of ik tijd ga hebben om de vlog te bewerken. De volgende deadlines staan namelijk alweer voor de deur: een les verzorgen op 5 februari, een presentatie geven op 4 februari, een werkstuk over woordenschat inleveren op 11 februari en een werkstuk over het Europees Referentiekader op 19 februari. Hoezee. Wél ga ik sowieso aanstaande zaterdag vloggen: dan gaan we met de Nederlands naar het prachtige Ronda. Ook komt er ergens deze week nog een ¿Qué tal?-video online, want daar wordt het onderhand wel tijd voor…

Zondag had net als zaterdag een behoorlijke trage start-up, maar desalniettemin is het me gelukt iets aan huiswerk te doen (met de nadruk op iets) én m’n kamer en de woonkamer schoon te maken. ’s Avonds ben ik nog heerlijk uiteten geweest bij de Mexicaan met een paar studiegenootjes, wat heerlijk was, maar waardoor ik helaas geen tijd had om de recensie van Wie is de mol? af te schrijven… Maar die komt dan gewoon morgen. Joe! 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s