Wie is de mol? 2016

#WIDM | Waar is de drone?

Dag 5. Inspecteur Ellie had zich voorgenomen om haar hoofdverdachte Rop maar eens goed in de gaten houden tijdens de speurtocht naar geld. In drie duo’s en één trio moesten de kandidaten drie delen van geldbiljetten bij elkaar zien te zoeken. Als de groep slim had geweest, hadden ze zich direct gehergroepeerd in drie groepen van drie, maar dat gebeurde niet. Zelfs de intelligentste mensen verliezen in hun wanhopige zoektocht naar de Mol hun verstand. Of hun evenwicht of gevoel voor mode.

WIDM3-1

In de historische binnenstad van Santo Domingo slagen Taeke, Annemieke met de hulp van Rop en Ellie erin om een biljet van 250 euro bij elkaar te verzamelen. Terwijl inmiddels ook Remy, Marjolein en Cecile een biljet van 500 euro bij elkaar hebben, zijn Tim en Klaas nog bezig met het de Dominicanen Nederlandse begroetingen bij te brengen en ritjes in koetsen te regelen, tot grote frustratie van Klaas, die heel graag ondergronds wil om het biljet van 1000 euro te vinden. De assistentie van inspecteur Ellie mag ook niet meer baten: in de laatste seconden concludeert ze dat er écht geen tijd is om naar het metrostation te gaan.

WIDM3-2

Tijdens de lunch, komt de pot nog eens op tafel en worden de biljetten goed bestudeerd. Al snel komt de groep er achter dat er verschillende kleurschakeringen zitten op de achterkanten van de biljetten. De Mol weet natuurlijk dat het patroon zijn gezicht vormt en zal dus niet happig zijn om die puzzel op te lossen. Daarmee kunnen we Rop wel gelijk afstrepen als Mol, aangezien hij de suggestie opwerpt dat het wel eens een foto zou kunnen zijn… En dan, opeens, horen we Tim die zich tot de kijker richt en zegt: I’m on it.

Hoe het zij, zij het, maar vreemd is het allemaal wel. Tijd voor actie. Die avond gaan de kandidaten naar een oud kasteel en kunnen ze zeker 1500 euro winnen en misschien nog wel meer. Ze moeten over een terrein rennen en de laserstralen van de drones zien te ontwijken, en als het even kan een verdubbelaar zien te pakken. De kandidaten mogen zelf bepalen hoeveel geld iedere kandidaat waard is. Taeke krijgt de 500 euro, maar hoe zit het met de rest?

Na een korte portofoondisiciplinetest van inspecteur Ellie, gebeurt het volgende:

  • Tim gaat als verkenner met waarschijnlijk 50 euro op pad en wordt geraakt en geeft vreemde adviezen als: “doe maar lekker langzaam” en “wees geduldig!”
  • Klaas vindt dat maar onlogisch, zet het met 100 euro op zak op een lopen, weet dat zelfs te verdubbelen én de eindstreep te halen.
  • Annemieke heeft 200 euro met zich mee, grijpt een verdubbelaar, maar wordt vlak voor de eindstreep geraakt.
  • Taeke is de grootgeldverdiener en weet zijn 500 euro te verdubbelen en 1000 euro naar de eindstreep te loodsen.
  • Remy heeft tussen de 100 en 300 euro op zak en loopt net als in een game samen met Taeke in zigzagvorm naar de eindstreep.
  • Ellie heeft ook tussen de 100 en 300 euro (samen zijn Ellie en Remy 400 euro waard) en rent zó snel dat ze de verdubbelaar mist.
  • Rop heeft zo’n 100 euro en vindt dat hij heus wel kan rennen, maar belandt vervolgens in een net, trekt een stellage met zich mee en wordt als hij daaruit geklommen is, alsnog afgeschoten.
  • Marjolein doet ook mee, heeft waarschijnlijk ook 100 of 50 euro, maar wordt geraakt. Meer kan ik er niet van maken.
  • Cecile gaat, met haar 50 euro, in haar hockeymoederoutfit met strakke witte spijkerbroek en streepjestrui als de trippelende bliksem en doet wat Ellie niet doet: de verdubbelaar pakken.

WIDM3-4

“We hebben de Mol flink te kakken gezet!” horen we Remy zeggen. En zo is het. Of zo leek het, tot… Dag 6. In de ochtend komt er onverwachts een test, maar de kandidaten mogen wel geld inzetten om vijf vragen weg te spelen. Het één na hoogste bod geldt en dat blijkt uiteindelijk maarliefst 2345 euro. We zien dat Rop een 2 opschrijft, Taeke schrijft 41 op (misschien wel 10% van de pot: 415?), Cecile doet iets met geluknummers en Remy schrijft 0 euro op. Zijn nobele daad wordt hem uiteindelijk fataal: een rood scherm
De tokkelende wekker van Klaas gaat naar huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s