Wie is de mol? 2016

#WIDM | Karren en kloosters

Je bent in de Domicaanse Republiek en van alle prachtige plekken die je zou kunnen gaan zien, ga je naar een zoutveld. De kandidaten hebben in de eerste opdracht van de tweede aflevering de opdracht om vier karretjes op rails, te vullen met vier verschillende soorten zout: keukenzout, mineraalzout, strooizout en zeezout. De kans dat je ooit strooizout moet gaan gebruiken in de Dominicaanse Republiek is nihil en daarom besloot Rémy de kruiwagen van Annemieke en Cécile maar half leeg te kieperen. Of was dat nu keukenzout?

WIDM2-1

Klaas en Rop hadden zich nog niet beseft dat zeezout uit het water geschept moest worden, Marjolein was weer haar trage, overduidelijk mollende zelf, Cécile checkte of haar jurk al gekreukt was maar was blij dat ze in ieder geval niets synthetisch droeg en Tim besloot naar het einde van de wereld te rennen om te kijken of daar misschien óók nog een hoop zout lag. De Mol zou nooit het spel verlaten om iets te zoeken wat er niet is, dus volgens de Wie is de mol niet?-techniek van Remy kunnen we Tim afstrepen.

En dan nog het gedoe met de karretjes, die zo gepositioneerd waren dat er een rubixgenie aan te pas had moeten komen om de karretjes via de wissels bij de juiste zouthopen te krijgen. Omdat de mineraalzouthoop van Rop, Tim en Ellie écht te ver weg was om te kruien, besloot Rop om de keukenzoutkar te laten. Vervolgens kwam Klaas met de strooizoutkar aanzetten, zodat het later overgeheveld kon worden. En er is ook nog iets als tij…? “De tijd is op!” Shit. De karren van Marjolein en Taeke en van Annemieke en Cécile zijn weliswaar gevuld, maar leveren niets op.

WIDM2-2

Het spel verandert niet voor je ogen, maar achter je rug…

De tweede opdracht is een klassieke foto-opdracht. Vijf minuten krijgen de kandidaten om een grote groep mensen zo handig mogelijk te positioneren op een trap, om later de foto die Art zou maken te recontrueren. Remy heeft de leiding en laat Marjolein het overzicht bewaren, en ondertussen stelt Rop voor de groep mensen in vakken te verdelen en dat iedere kandidaat een vak onthoudt. Is dat even fijn als achteraf blijkt dat Art geld toekent per rij! Uiteindelijk zijn er maar zeven van de veertien rijen goed (€700 in de pot), maar is onduidelijk waar het precies mis is gegaan.

Bij de laatste opdracht was geen geld te verdienen, maar twee jokers óf goede adviezen van oud-mollen. De kandidaten kregen per duo de keuze om beiden vijf minuten een klooster binnen te gaan of één iemand tien minuten naar binnen laten gaan en dan zou de ander twee jokers krijgen. Alleen Tim en Taeke en Airen en Remy besluiten Art te slim af te zijn en de adviezen én de jokers te delen, Cécile en Klaas gaan beiden naar binnen en hebben niks, Annemieke laat Rop naar binnen gaan en verdient zelf twee jokers, net als Marjolein die Ellie het klooster laat betreden.

WIDM2-3

Look at my face!

In dat klooster werden adviezen gegeven door geprojecteerde witte gezichten van Dennis Weening, Annemarie Jung, Kees Tol, Susan Visser en Margiet van der Linden. Adviezen waar je eigenlijk niks aan had, al kwam de uitspraak “het spel verandert niet voor je ogen, maar achter je rug” opnieuw terug. Een rug is óók duizend euro en op dat biljet staat Ellie afgebeeld…

Al die adviezen van oud-mollen zijn aan Ellie voorbij gegaan, want die was middels een heuse recherchistische huiszoekingstechniek (met de klok mee) op zoek naar een vrijstelling die er niet was. Vond ze de adviezen niet interessant omdat ze deze vijf mollen al eens gebeld had, had ze zich al voorgenomen om haar medekandidaten bij het ontbijt te verhoren, of zat ze gewoon niet op dezelfde frequentie? Over. (Het laatste woord, letterlijk.)

Over is het spel voor Airen. Zij moest als eerste naar huis. Maar hé, je hebt in ieder geval de zoutvelden van de Dominicaanse Republiek gezien! En een rood scherm.

Geld verdiend: +€700/€4000 = €1700
Door: Annemieke, Cécile, Marjolein, Taeke
Verdacht: Ellie, Remy, Rop.
Exit: Airen.

WIDM2-4

Lessen van Ellie: altijd op dezelfde frequentie, zoeken met de klok mee en wachten tot iemand anders een fout maakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s