Sevilla

#Sevilla | Week 17

De afgelopen week was zo zonder huisgenoten bij vlagen wat eenzaam, maar kende zonder twijfel een hoogtepunt: Driekoningen op 6 januari, een katholiek feest dat in Spanje groots gevierd wordt. De “Reyes Magos”, Melchior, Gaspar en Baltasar, brengen de kinderen snoep en cadeaus. De dag ervoor, op 5 januari, vinden er in veel steden intochten met praalwagens plaats en in Sevilla duurde die maar liefst 6 uur. Op de dag van Driekoningen zelf passeerde er opnieuw een optocht.

Maar de week begon drie dagen eerder, op zondag. Het was de dag van vertrek en na een trage gang door de bagagecontrole van Schiphol (ik heb van de week geleerd dat het onjuist is om douane te zeggen) was het rond de klok van vijf tijd om op te stijgen richting het zuiden van Spanje. Ik heb het voor elkaar gekregen om 20 kilo bagage mee te nemen, en dat terwijl ik me nog zo voorgenomen had om alleen met handbagage te reizen…

Een ander voornemen was serieus aan de slag te gaan met de drie werkstukken die ik respectievelijk 15 januari, 20 januari en 5 februari moet inleveren. Inmiddels is het 10 januari en ben ik twee pagina’s opgeschoten. De eerste dagen moest ik weer even settelen en voor ik het wist was het dinsdag en waren we de hele middag en avond in de stad om het spektakel te aanschouwen en vooral ook gezellig samen te zijn. We sloten de avond af met het vieren van een verjaardag.

Ik had mijn hoop op motivatie gevestigd op de colleges die donderdag van start zouden gaan. Helaas (en dit meen ik oprecht) vielen mijn twee colleges deze week uit en dus besloot ik naar een college te gaan van een vak dat veel andere Nederlanders volgen. Dat was meer uit solidariteit dan uit daadwerkelijke interesse: de avond ervoor hadden we een drankje gedaan in de stad en omdat het wat laat werd, had ik gezegd dat ik ook naar het college zou komen.

Wel bracht het “op de universiteit zijn” in zoverre motivatie dat ik aansluitend naar de bibliotheek ging om te studeren. Deze week ging ik ook voor het eerst een boek lenen en toen bleek dat mijn studentenpas überhaupt daarvoor niet geschikt was. Het was veel gedoe om de afdeling Germaans te vinden (ik had een boek over Nederlandse fonologie nodig) omdat de bieb is opgedeeld in verschillende ruimtes verspreid door het gebouw, maar nóg ingewikkelder was het om de afdeling te vinden waar ik m’n pas kon laten activeren… Eind goed, al goed: vlak voor sluitingstijd (13:30) kon ik mijn boek meenemen.

Zaterdagavond was opnieuw een Nederlands avondje en een welkome afwisseling op het terugkijken van het eerste seizoen van The Bridge op Netflix. We hadden het idee opgevat om gezamenlijk te eten en vervolgens Wie is de mol? te gaan kijken. Dat is erg goed bevallen! Ik heb nu nog minder een idee van wie de Mol zou kunnen zijn, maar wellicht dat het schrijven van de recensie later nieuwe inzichten brengt…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s