Wie is de mol? 2016

#WIDM | Met passie uit het geldvak

Stel je voor: je moet met z’n negenen op de route van een metrolijn twee mensen van je eigen leeftijd, drie mensen in uniform, vier vrouwen die Maria heten, vijf mannen met baarden, zes vrouwen met rode nagellak, zeven mannen die Juan heten, acht mannen met een rugzak (in het Spaans heet dat een mochila, Cécile), negen mooie meisjes en tien mensen met een hoofddeksel mee zien te krijgen naar het eindstation, ergens in een buitenwijk van Santo Domingo waar niemand heen wil. Een onmogelijke, maar vooral ongemakkelijke opdracht…

WIDM1-1

“¡Hombre! Tú, ¿conmigo?” (Man! Jij, met mij?)

Opvallend was dat DJ Annemieke vond dat één van de uniformmannen ook voor haar eigen categorieën van 36-jarigen mocht doorgaan. Modedeskundige Cécile stelde zelfs voor dat zij door zou kunnen gaan voor een vrouw met rode nagellak en dat Rop dan een man met een rugzak zou kunnen zijn. Veelzeggend is het allemaal niet: de kandidaten wisten toen nog niet dat de bedoeling was om 54 mensen bij elkaar te sprokkelen. Omdat Klaas dacht dat dat niet zou lukken, werd er €1000 verdiend.

De kans dat de presentator van onder andere ZAPP Live, de opdracht als onmogelijk zou beschouwen was vrij groot en dus zou het in het belang van de Mol geweest zijn de opdracht juist wél te laten slagen. Dan kunnen we Ellie wel gelijk afstrepen: de woordvoerster van de Amsterdamse politie kon met haar harde, directe aanpak maar vijf mensen met petjes vinden in een metro die bol stond van de mannen met petjes. BNN-presentator Tim daarentegen ging acteur Rop zelfs helpen zoeken naar vrouwen met rode nagels nadat hij zelf vier exportbruidjes met de naam Maria geronseld had.

WIDM1-5

“I don’t need you!”

Een belangrijke tactiek om de mol dit jaar te ontmaskeren is het verzamelen van zoveel mogelijk verschillende geldbiljetten. Deze hebben behalve een gezicht van een kandidaat op de voorkant, ook een klein stukje van het het gezicht van de Mol op de achterkant. Natuurlijk doet de Mol dan een greep naar het voorzitterschap en het is Ellie die impulsief gekozen wordt. Tim en oud-hockeyer Taeke weigerden na de eerste opdracht hun biljet aan haar af te geven en uiteindelijk werd “verwarde man” Klaas na de tweede opdracht op verrassende wijze tot schatkistbewaarder benoemd.

In die tweede opdracht moesten de kandidaten een mojito topito langs zo veel mogelijk vakken met kandidaatnamen een zandheuvel op zien te slepen. Behalve vrijstellingen, was er ook geld te verdienen als de topito na het verstrijken van de tien minuten in één van de vier geldvakken zou liggen. Terwijl Taeke “Mensen zijn belangrijker dan geld” riep (maar daarmee bedoelde “Ik ben belangrijker dan geld”), hield Marjolein de tijd in de gaten, een rol die de GTST-actrice goed kon gebruiken om zichzelf verdacht te maken.

Ze trok niet mee, liet het touw zelfs à la Kees Tol even vieren en op het laatst moedigde ze samen met Taeke de groep ook nog even aan om de topito naar het geld te slepen terwijl de topito al bij het geld lag. Had harpist Remy dan toch iets langer over het strikken van zijn veters moeten doen? Duidelijk is in ieder geval dat Airen wél wist dat ze in het geldvak waren nadat ze het paaltje was gaan checken, maar toch haar mond hield… Of zou niemand naar haar geluisterd hebben?

WIDM1-4

Terwijl Art de laatste tien seconden aftelde, werd de topito met vuur en passie nét uit het geldvak getrokken (“Was dát het geldvak?” aldus Taeke Taekema). Geen €1500 in de pot, wel zeven vrijstellingen gewonnen. De vier kandidaten in de middelste vakken waren daar sowieso van verzekerd, maar ofwel de drie eersten ofwel de drie laatsten zouden ook een vrijstelling krijgen. Taeke, Ellie en Remy waren de gelukkigen, maar ook Rop, Annemieke en Klaas mochten niet klagen: zij zagen alledrie een groen scherm. Niemand naar huis.

Wie is de mol?
Cécile, Taeke of Tim. (Ik roep ook maar wat)

Advertenties

Een gedachte over “#WIDM | Met passie uit het geldvak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s