Sevilla

#Rotterdam | Week 16

Derde Kerstdag. Er is geen ander woord voor de zondag die volgde op de Tweede Kerstdag. Ik geloof dat we op die dag drie afleveringen gezien hebben van The Bridge, en de maandag die volgde keken we er nog twee. Maar die zondag luidde ook een week in die ik zou willen omschrijven als “de sociale week”.

Ik ging naar I, die ik al ken sinds de brugklas en tegenwoordig in Utrecht woont. We hebben op de middelbare drie jaar bij elkaar in de klas gezeten, en ondanks dat we in de bovenbouw nooit meer in dezelfde klas kwamen, hadden we ook zo nu en dan nog vakken samen (Tekenen en Frans). Er zijn maar weinig mensen die ik al zo lang ken en nog steeds zie en spreek, dus dat moet zeker gekoesterd worden!

Maandagavond kwam J bij mij langs. Haar ken ik een stuk korter, sinds 5VWO, en grappig genoeg werd juist in de jaren na de middelbare school de vriendschap sterker. We zijn zelfs, anderhalf jaar geleden, met elkaar op vakantie naar Rome geweest. Eerder deze maand hadden we elkaar al gezien, toen we samen met E gingen chocoladefonduen.

Dinsdag was het weer mijn beurt om op pad te gaan, dit keer iets dichter bij huis: naar F in Gouda. We kennen elkaar van de studie Spaanse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht en we leerden elkaar vooral beter kennen doordat we nogal eens samen van en naar Rotterdam naar Utrecht reisden als we samen college hadden. Het was erg lang geleden dat we elkaar gezien hadden, maar toch voelde het alsof we elkaar vorige week nog gezien hadden.

Woensdag besloot ik mijn leven als student te beteren en opnieuw naar Utrecht te reizen, maar dit keer om naar de universiteitsbibliotheek te gaan. Ik was van plan om boeken te raadplegen en die meteen te verwerken tot een contrastieve analyse van de fonische systemen van het Nederlands en het Spaans, maar uiteindelijk vond ik het beter om milieuvriendelijke kopieën (foto´s) van de hoofdstukken te maken die ik nodig had. Jammer was wel dat op de terugreis de Intercity´s naar Rotterdam niet reden…

Donderdagavond was het tijd om met E, de andere helft van het chocoladefonduegezelschap, af te spreken. Ook E had Tekenen en dat was altijd een feestje, en samen met I konden we altijd erg lachen om mevrouw Te S. Afijn, donderdagavond werd vrijdagavond en dus oudejaarsavond (Gelukkig Nieuwjaar trouwens!), en opa en oma kwamen gezellig bij ons op visite. Nieuwjaarsavond gingen we uit chinezen met de familie van mijn vaders kant. Ook nicht E staat op het punt om voor langere tijd naar Engeland te vertrekken om te werken als au-pair. Spannend dus!

Vrijdag was behalve de eerste dag van 2016, ook de eerste dag van mijn nieuwe experiment: Sociousness. Wat dit precies is, ga je binnenkort in een aparte blog lezen.

En toen was het zaterdag, een dag van inpakken en opruimen, tussendoor ook nog even social time met m’n moeder en ’s avonds nog een potje Carcassonne voordat Wie is de mol? begon. En zondag weer terug naar Sevilla gevlogen vanaf Schiphol. Net op tijd weg voordat het in Nederland écht winter wordt.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s