Sevilla

Rotterdam | Week 15

Vorige week zondag was een goede dag om van klimaat te wisselen. In Sevilla was het niet al te warm (weliswaar nog steeds zo´n zeventien graden) en er stond zowaar een licht windje, iets wat niet vaak het geval is. Desondanks vonden de andere Nederlanders met wie ik samenreisde en ikzelf het toch nog behoorlijk koud toen we iets voor zevenen op het vliegveld van Eindhoven stonden. Maar met de warmste kerst ooit in Nederland, en vele andere delen in Europa, mogen we absoluut niet klagen. Maar eerlijk is eerlijk: stiekem kwamen we terug naar Nederland voor dat winterse gevoel…

Maandag en dinsdag waren heerlijk relaxte dagen die uit niet veel meer bestonden dan Serious Request kijken. Woensdag was het dus de hoogste tijd voor actie en ging ik voor slechts twee euro heen en weer van Rotterdam naar Nijmegen, dankzij een promoactie van Flixbus. De bus zelf viel iets tegen door het ontbreken van internet en stopcontacten (first world problems…), maar het tripje zelf was boven verwachting. Vooral rondom de Grote Markt en de Stevenskerk zie je het typisch Hollandse karakter van deze stad aan de Waal terug en het was een feestje om daar foto’s van te maken.

Donderdagochtend lagen alle cadeautjes onder de boom en ’s middags bezorgde ik nog even de laatste kerstkaarten in de buurt. Die avond stond ook een bezoek aan de kerstmis op het programma, een traditie in wording die ik vijf jaar geleden met m’n moeder in gang heb gezet. Zo´n kerstmis in de katholieke kerk heeft, ondanks onze protestantse opvoeding, ontzettend veel moois en geeft kerstavond net dat beetje charme. Een bezoek aan een kerstmis in een grote kathedraal à la Sint-Jan in `s-Hertogenbosch of de Onze Lieve Vrouwe in Antwerpen staat zeker op ons verlanglijstje.

En toen was het vrijdag, eerste kerstdag, en tijd om na het kerstontbijt de cadeautjes onder de boom uit te pakken: een agenda, een adressenboekje, het spel Carcassonne, whisky, sigaretten, parfum, de DVD van het derde seizoen van The Bridge, een pet, een spatel, kaarsen, een fotoboek van Rotterdam, een vaas, een kersthuisje… Zelf mocht ik me gelukkig prijzen met een ovenpannetje met bijpassend gerechtenboekje, een kerstbal met lichtjes, verlichte vensterbankhuisjes, het boekje Stuff Dutch People Say en kaarten voor het spel Weerwolven.

Deze week komt er een speciale video met de kerstcadeaus online!

Tweede kerstdag brachten we een bezoek aan m’n opa en oma, met de familie bij elkaar. Na thee of koffie met appeltaart of boterletter, hebben we het erg gezellig gehad onder het genot van soep en kippenpootjes. ’s Middags weer thuis hebben we nog een wandeling gemaakt omdat het warme én droge kerstweer zich daar uitstekend voor leende. Ook hebben we al de eerste drie afleveringen van The Bridge gekeken en we kunnen nu al niet meer wachten om de vierde aflevering te gaan zien. Ook het spel Carcassonne valt goed in de smaak en inmiddels hebben we het al vijf keer gespeeld. We gaan ons deze vakantie dus zeker niet vervelen… Al zal ik toch ook écht aan de studie moeten.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s