Geen categorie, Sevilla

Sevilla | Week 14

Eigenlijk had ik wel meer uit deze week willen halen, maar pas als je ergens echt precies een week bent, besef je je pas hoe kort een week eigenlijk is. In ieder geval had ik, ondanks dat ik maar twee college´s en een workshop had, niet thuis willen blijven en ben ik blij dat ik dit weekje in Sevilla heb kunnen doorbrengen. De eerste helft van de week heb ik vooral gewerkt aan de artikelen die ik moest inleveren dat is ook gelijk de reden wáárom ik niet alles heb kunnen doen wat ik wilde doen: die tien dagen in Nederland heb ik namelijk veel te weinig uitgevoerd.

De vlucht van Amsterdam naar Sevilla was in vele opzichten mooi. We stegen op toen het nog net licht was en gedurende de vlucht zagen we zon ondergaan. De route naar de landingsbaan op het vliegveld van Sevilla liep over de stad en vanuit het raam had ik zicht op de prachtig verlichte kathedraal met de Giralda. Eenmaal buiten was de temperatuur zowel in letterlijke als figuurlijke zin een warm welkom, maar ook de in kerstsferen gehulde stad mocht er zijn.

Helaas kon ik daar de eerste dagen niet al te veel van genieten, want er moest gestudeerd worden. Toen alles af was, ging de tweede helft van de week feestelijk van start met een Nederlandse chocoladereep. Donderdagavond gingen we met de studenten van de master uit eten bij de Mexicaan: goedkoop, gezellig en zowaar goed geregeld. Vlak daarvoor hadden we ook nog een leerzame workshop gevolgd over affectieve leervormen. Wat? Je persoonlijk opstellen.

Vrijdag stond schaatsen op het programma. Want ja, zelfs in Sevilla vind je ijsbanen (met palmbomen). Samen met een paar anderen bond ik de ijzers onder en hadden we voor acht euro zo´n vijfenveertig minuten schaatsplezier. Spanjaarden schaatsen zoals ze fietsen: niet kijken en gewoon gaan. En soms vallen ze. Hard. Maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ook de Nederlanders het schaatsen niet meer al te best onder de knie hebben, met al die zachte winters van de laatste jaren…

Na het schaatsen waren we kapot, bezweet en doodop. De beslissing om full on gekleed te gaan met een trui, muts én handschoenen was misschien niet het beste idee van de avond. En helaas, een goede kop erwtensoep of chocolademelk voor na zo´n ijzige beproeving zat er niet in voor die dag, dus werd het tapas. Zelf genoot van een heerlijke zalmtartaar (in tijden niet zoiets lekkers op en dat voor maar €3,50) en een stoofschoteltje. Met gevulde buikjes trokken we verder naar het uitgaansgebied en deden we nog een drankje. Ikzelf aan een sangría, want in december is niets te gek.

Ook zaterdag ging ik weer de stad in en het is ongelooflijk om te zien hoeveel mensen er tot laat in de avond op de been zijn. Maar hoe gezellig het hier ook mag zijn, ik vier Kerst het liefst in Nederland. Want vijfentwintig graden in de middag toch wat teniet aan hoe kerst moet zijn. 😉

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s