Sevilla

Rotterdam | Week 13

De week is voorbij gevlogen en ik kan niet geloven dat ik echt tien dagen in Nederland ben geweest en daarom ook des te blijer dat ik volgende week opnieuw voet op Nederlandse bodem zet. Vooral wat studieplanning betreft had ik het wellicht iets handiger aan moeten pakken. Inmiddels is het zondag, de dag van mijn vertrek, en ik heb nog twee samenvattingen van wetenschappelijke artikelen te schrijven voor dinsdag en ik moet nog een paar oefeningen uitwerken voor signaalwoorden. Dat zal de komende dagen voor de nodige stress gaan zorgen, maar als het een beetje meezit kan ik al één samenvatting schrijven gedurende de drie uur durende vlucht naar Sevilla…

Wat heb ik dan wel gedaan de afgelopen week? Zaterdag ben ik naar de IKEA gegaan om een nieuw bureau te kopen: mijn oude bureau paste met geen mogelijkheid in mijn nieuwe, kleinere kamer. Het nieuwe bureau paste daarentegen met geen mogelijkheid in de auto… Met het in elkaar zetten ben ik zo ongeveer de hele zaterdag mee in touw geweest… Maandag ben ik vooral bezig geweest met het ophangen van kerstversieringen in m’n kamer en het neerzetten van het verlichte Efteling-kerstdorp.

Dinsdagavond zocht ik zelf het licht op bij de lichtjesavond in Delft, een evenement waarbij de stad in allerlei kleuren verlicht is, overal in de stad orkesten en koren van zich laten horen en op de Markt de kerstboom ontstoken wordt door de burgemeester. Woensdagavond heb ik heerlijk gegeten bij de Vapiano om even bij te praten onder het genoten van een heerlijke pasta pomodoro e spinaci. Het was de enige dag van de afgelopen tien dagen dat ik in het centrum van Rotterdam was: een plek waarvan ik verwacht had er veel vaker te zijn gedurende deze dagen.

De donderdag die volgde ben ik lekker thuis gebleven om teksten te lezen die ik moest samenvatten en ben ik alleen even voor het ophalen van m’n paspoort de deur uit gegaan.  Vrijdag stond er echter tegen de tijd dat ik naar Leiden vertrok voor een bijpraatavond nog altijd niets van een samenvatting op papier. Rijden naar Leiden gaat meestal gepaard met slecht weer en verloopt nooit zonder slag of stoot (vorige keer belandde ik op het busstation…). Na een flinke omweg, veroorzaakt door het missen van een afslag door een gewijzigde verkeerssituatie, en een heel stuk moeten terugrijden vanwege een omleiding, konden we iets na achten beginnen met chocoladefonduen met lange vingers, druiven, mandarijn, banaan…

Zaterdag kreeg ik dan eindelijk wat op papier en heb ik zo goed als zo kwaad als dat ging aan school gewerkt. ’s Avonds gingen we naar de kerk waar het koor van m’n moeder een kerstoptreden gaf. Er zitten meer mensen op een koor dan op voetbal, wist één van de koorleden, die de avond aan elkaar praatte, ons te vertellen. Het was in ieder geval fantastisch om met al die vrolijke nummers (en soms wat minder vrolijk) in de kerstsferen te komen. Eens kijken hoe de kerstsfeer in Sevilla is…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s