Sevilla

Sevilla/Rotterdam | Week 12

Ooit was de kamer waar ik nu in bed lig, mijn kamer. Ik moet een jaar of acht geweest zijn toen ik naar de kamer hiernaast verhuisde en een jaar of twaalf of dertien toen ik naar zolder verkaste. Tot september heb ik daar altijd geslapen, maar nu ik in Sevilla woon is de zolder nu de slaapkamer van m’n broer en heb ik zijn kamer gekregen. Op een bureau na is het al helemaal naar m’n zin, dankzij de inricht- en behangkunsten van m´n ouders.

Het was een nogal gekke week. Zondag hielden we in ons huis een Hunger Games-marathon met twee studiegenootjes. Zelf kon ik maar tot halverwege de tweede film kijken, want ’s avonds hadden we een gezellige tapasavond met de Nederlanders. Het is zo bijzonder om binnen zo korte tijd weer nieuwe vrienden gemaakt te hebben. Zelfs zo bijzonder, dat we woensdag weer met elkaar aten: een dinnerparty bij iemand thuis met onvervalste nasi.

Na twee rustige collegedagen, was woensdag juist een heel drukke dag. In principe zou ik ’s ochtends met studiegenootjes naar de nieuwe en laatste Hunger Games-film gaan, maar de wasmachine was spelbreker. Ik had de was pas om negen uur aangezet en dat ik beter eerder kunnen doen, want hij was niet op tijd klaar om nog mee te gaan naar de bios. En omdat ik de volgende dag zou vertrekken, kon ik me niet permitteren om de was later die dag op te hangen.

Gelukkig zouden een aantal Nederlanders na het nasi-eten ook naar dezelfde The Hunger Games gaan, maar ook dat ging niet zoals gepland. Nadat we een heerlijke nasimaaltijd achter de kiezen hadden, bleek bij de bioscoop alleen de Spaanstalige versie te draaien, terwijl wij dachten dat het de Engelstalige zou zijn. Hunger Games is in het Spaans is een no go, dus besloten we in plaats daarvan wat te gaan drinken.

We belandden, eigenlijk op weg naar een hipstertent, uiteindelijk in een Amerikaanse 50´s-bar, die we al eerder hadden gezien maar waar we nog nooit geweest waren. Met de nodige suikers, bestaande uit schuimpjes uit Nederland en respectievelijk twee Coca Cola Cherry, een Fanta Strawberry en twee milkshakes, werden we met z´n vijven al snel melig. Het begon met zogenaamd Amerikaans-Engels spreken toen de serveerster kwam en eindigde met over paaltjes springen op weg naar huis.

Donderdag was dé dag om naar Nederland te gaan voor tien dagen. Een voorspoedige reis die eindigde met een grote verrassing: mijn moeder en m´n broer stonden me op te wachten. Superleuk én onverwacht! Na veel file op de weg, aten we gewoon op een Hollandse tijd frietjes met kroket én frikandel. Heerlijk! Ook kon ik weer even socializen met Paco, onze kat van net een half jaar.

Vrijdag was een heerlijke rustige dag, die ik begon met een paspoortaanvraag (voor Marokko) en die eindigde met SPECTRE in de bioscoop. Een heerlijk gevoel om weer in een vertrouwde omgeving te zijn. Om weer even thuis in Nederland te zijn.

Bekijk ook de facebookpagina van Paco voor meer kattenfoto´s en -filmpjes!

 

Advertenties

Een gedachte over “Sevilla/Rotterdam | Week 12”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s