Sevilla

Sevilla | Week 11

Zaterdag, zaterdag… Wat deed ik zaterdag? Na even denken wist ik het weer: ik kwam ’s ochtends thuis van een gezellige dinner party en heb vervolgens het hele weekend niet eens de moeite genomen om me fatsoenlijk aan te kleden en ben ik binnen gebleven met m’n joggingsbroek aan. Niet dat ik niets gedaan heb: ik heb de keuken schoongemaakt en een in te leveren opdracht gemaakt voor Fonetiek. Dat was dan ook gelijk wel al het schoolwerk wat ik heb gedaan en daardoor loop ik dit weekend enigszins achter de feiten aan.

Sinds begin vorige week waait er een andere wind. Letterlijk: De tropische wind vanuit het zuiden, die die week ervoor nog zorgde voor temperaturen rond de vijfentwintig graden, maakte plaats voor een poolwind. Die poolwind zal ongetwijfeld uitgesprokener zijn geweest in Nederland, maar zelfs het zuiden van Spanje was het te merken. De temperatuurdaling is slechts een paar dagen van een gemiddelde maximum temperatuur van vijfentwintig naar vijftien graden liet ook menig medestudent niet onberoerd en dus zaten we het begin van de week als halfdode vogeltjes in de schoolbanken. Maar hé, de fontein stroomt nog en is nog niet bevroren.

Brrr… Extreme kou maakt zich meester van Spanje (InSpanje.nl)

Sterker nog, deze week had ik voor het eerst overdag m’n jas. Maar geloof me: het is hier anders dan koud dan in Nederland en het verschil tussen de zon- en schaduwkant van de straten is behoorlijk groot. Zeker als hier in Sevilla de nacht valt, is het goed te merken dat het toch alweer bijna kerst is. Hier in huis, waar geen centrale verwarming is, is het dus een kwestie van veel thee drinken. Maar hé, toen ik woensdag na middernacht terugfietste van de bioscoop naar huis had ik weliswaar een muts op, maar waren handschoenen nog niet nodig.

Die woensdag ging ik met studiegenoten naar de Spaanse film Ocho apellidos catalanes (Acht Catalaanse achternamen), een vervolg op Ocho apellidos vascos (Acht Baskische achternamen). Kort samengevat is het een comedy over een romance tussen een Sevillaan en een Baskische. In dit vervolg gaat de Baskische trouwen met een Catalaan en de Sevillaan wil dit verhinderen. Van iets serieuzer aard was de film die ik donderdag zag: De Tweeling. Dit was de laatste film van de vier die er afgelopen maand onder de noemer Cine holandés (Nederlandse film) georganiseerd werden op de universiteit.

Al met al vloog de week voorbij. Inmiddels heb ik de Spaanse Harry Potter en de Gevangene van Azkaban uitgelezen en ben ik begonnen in Harry Potter y el Caliz del Fuego. Wellicht lukt het me om die nog voor het vertrek naar Nederland, aanstaande donderdag, uit te lezen. Het zal een drukke week worden, met maandag en dinsdag colleges en woensdag een interview, een informatie-avond over de stages en opnieuw een bioscoopbezoek om Mockingjay Part 2 te kijken (originele versie, uiteraard).

Afgelopen week zijn er ook weer twee vlogs online gekomen van de eerste week van november. Er komen er nog twee van die week en dan volgen er weer dagelijkse vlogs!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s