Sevilla

Sevilla | Week 9

Een week met een dip, dat was het. Op het busstation van Granada werd ik zaterdagavond ontvangen door Iris, die haar Erasmus daar volgt, en Nadine, die bij haar op bezoek was. Supergezellig en bovendien ook een goede afleiding om niet aan m´n ouders en opa en oma te denken die, tegen de tijd dat ik in Granada aankwam, het vliegtuig namen terug naar Nederland. Diezelfde avond hebben we gelijk heerlijk tapas gegeten: een heerlijke huzarensalade in een glas, kroketjes en gebakken aubergines met honing.

Zondag was de dag die ik wist dat zou komen. Al ruim een maand geleden hadden we de tickets voor het Alhambra gereserveerd. Omdat dit Moorse fort tot werelderfgoed is verklaard, ziet UNESCO er op toe dat de bouwwerken niet te veel lijden hebben. Zo mochten wij met de shift van twee uur ´s middags de Nazaríes-paleizen naar binnen. Na zeker zo´n drie uur rondgelopen te hebben, was het na een prachtig uitzicht op het fort in de schemering, tijd om weer naar huis te gaan. Tegen middernacht arriveerde ik weer in Sevilla en sliep ik sinds dagen weer in m´n eigen bed.

IMG_20151109_094224

Klik hier voor meer foto´s!

Na zo´n intensieve week, was het vooral tijd om even uit te rusten tussen de colleges door. We kunnen dan ook wel stellen dat ik zo goed als niets gedaan heb. Het was ook de eerste week hier in Sevilla zonder vloggen. Dat voelt toch op de één of andere manier alsof er een goede vriend vertrokken is, want plots heb je niemand meer om tegen aan te lullen als je iets meemaakt of als je je juist verveelt. Gelukkig was het woensdag wel weer tijd voor een nieuwe ¿Qué tal?-video.

Als je weinig doet, nemen heimweegevoelens ook meer de vrije loop en vooral vrijdag had aardige dip. Gelukkig helpt het altijd om even naar buiten te gaan en eenmaal in de stad, met een Rooibos Vanille-thee van de Starbucks, voelde ik me al een stuk beter. Diezelfde avond maakte ik heerlijke Bobotie, iets dat ik sinds mijn vertrek uit Nederland niet meer op had. Met dank aan mijn ouders en opa en oma, die een hele voedselvoorraad met wereldgerechten uit de Nederlandse supermarkt hadden meegenomen.

Ondertussen wordt de studie ook steeds serieuzer. Voor zondag moet ik één of meerdere voorstellen voor een masterscriptie indienen en aan de hand daarvan krijg ik een begeleider toegewezen. Ik heb verschillende onderwerpen in gedachten en benieuwd wat het het uiteindelijk gaat worden. Ook ben ik inmiddels begonnen met nadenken hoe en waar ik mijn stageperiode wil invullen en heb ik contact opgenomen met talenscholen in Londen en Stockholm. Eventueel bestaat de zelfs de mogelijkheid om een jaar extra te studeren in IJsland.

Ook is er nog nieuws van het thuisfront. Sinds zondag hadden we een nieuwe kitten: Pippa. De verstandhouding tussen Paco en Pippa was echter zo slecht dat het stresslevel van zowel de mensen als de katten in huis aardig in het rood ging. Inmiddels heeft Pippa een nieuw onderkomen gevonden bij een bekende!

Advertenties

Een gedachte over “Sevilla | Week 9”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s