Update

Update | November

Vandaag, 1 november, is een bijzondere dag. Allereerst omdat vandaag mijn ouders en opa en oma aankomen op de luchthaven van Málaga en vervolgens voor een week naar Sevilla komen. Ten tweede omdat vandaag na veel sleutelen en bijschaven m’n reisblog online is gekomen: Reishart.

Ik had het gevoel dat dit persoonlijke blog niet de ruimte bood om te schrijven over bestemmingen op een meer professionele en informatieve manier. Op het reisblog wil ik, naast het persoonlijke, vooral ingaan op praktische zaken en ik kan me heel goed voorstellen dat de gemiddelde volger van mijn persoonlijke blog niet zit te wachten op informatie over welke toren je het beste in Cádiz kunt beklimmen of hoe je het beste een dag in Córdoba kunt plannen.

De komende twee maanden zijn een soort try-out en pas met het nieuwe jaar zal het reisblog écht van start gaan. Dat wil zeggen: met een fancy domeinnaam en een vast blogschema. Voor nu zullen er per week één a twee artikelen gaan verschijnen, zodat er nog genoeg ruimte én inspiratie overblijft voor dit blog. Maar wat kun je dan zoal verwachten?

Vlogs en weekverslagen

De afgelopen maand heb ik een volledige maand gevlogd, waarvan anderhalve week in het Engels. Nog steeds vind ik het vloggen erg leuk, maar nu de colleges begonnen zijn merk ik wel dat er een sleur in komt. Daarom heb ik besloten op 9 november m´n voorlopig laatste dagelijkse vlog op te nemen. Vanwege het bezoek van mijn ouders en opa en oma deze week, zullen de vlogs waarschijnlijk ook niet meer elke dag en op gezette tijden online komen, maar wat meer verspreid. Wel komt de nieuwe ¿Qué tal? sowieso op 11 november online!

Dat ik stop met dagelijkse vlogs, betekent niet dat er helemaal geen vlogs meer komen. Ik zal blijven filmen en voor elke week materiaal verzamelen voor een video. Dit zullen korte video´s van ongeveer vijf minuten zijn, die leuk genoeg zijn om op zichzelf te bekijken, maar vooral dienen om de weekverslagen te ondersteunen. De weekverslagen blijven, ook in december, elke zaterdagochtend verschijnen.

Me Gusta

Sowieso blijft Me Gusta elke woensdagochtend verschijnen, simpelweg omdat er nog genoeg Spaanse eigenaardigheden zijn om over te schrijven. In december komt die serie, in tegenstelling tot de weekverslagen, wel even stil te liggen omdat ik dan bijna de hele maand weer in Nederland ben. Een half jaar geleden heb ik gemerkt dat het een stuk lastiger is om Me Gusta-artikelen te schrijven als je niet in Spanje bent en ik heb onvoldoende tijd om vooruit te werken.

Ik Vertrek

Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wanneer de nieuwe afleveringen van Ik Vertrek komen, maar zodra ze er zijn, zal ik er recensies over schrijven. Twee weken geleden heb ik wel een recensie geschreven over het miserabele en vooral ook bizarre verhaal van de familie Oosterbaan in Tsjechië.

On My Way

De serie On My Way komt onregelmatig en kent nu een gemiddelde frequentie van wel één keer per maand. Zeker nu ik de komende weken meer tijd wil gaan besteden aan m’n reisblog, zou het zomaar kunnen dat er in november geen On My Way verschijnt. Daarentegen hangt alles af van wat en wie ik op straat tegenkom en hoeveel inspiratie ik daaruit haal: voor hetzelfde geld verschijnt er opeens om de haverklap een artikel in deze serie.

Tot slot wil ik alle lezers én kijkers bedanken voor het volgen. Inmiddels hebben we zelfs al 100 likes op Facebook! Ik had goede hoop dat we deze maand die mijlpaal zouden halen en ik ben ontzettend blij dat het gelukt is. Daarnaast hoor ik graag jullie feedback over riciao.nl, over het reisblog of over de vlogs! Suggesties voor nieuwe blogseries of oude blogseries die terug moeten komen, zijn ook altijd welkom. 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s