Sevilla

Sevilla | Week 7

In de ochtend van 24 oktober kwam ik rond de klok van vijf uur thuis van een gezellige avond uit met de medestudenten van de master. Een gezellige, maar vooral een Spaanse en derhalve logistiek wanstaltig georganiseerde avond. Degene die het voorgesteld had om uit te gaan, kwam natuurlijk twintig minuten te laat. Hij was ook de enige die uit Sevilla kwam en daarom een noodzakelijke spil in het hele schouwspel.

We wilden eerst naar een shotjesbar, maar die was vol. Als alternatief zouden we naar een cocktailbar gaan, waar de cocktails opnieuw van het grote soort waren. Ik besloot er geen te nemen, omdat ik al zag gebeuren dat we “opeens” weg zouden gaan en ik een halve cocktail in een minuut zou moeten wegwerken. Hetgeen inderdaad gebeurde, waardoor sommige medestudenten snel hun cocktails moesten wegwerken.

Die shotjesbar bleek echter nog steeds vol (had niet gewoon één iemand kunnen gaan kijken?), dus dwaalden we nog zo´n half uur doelloos door het centrum op uiteindelijk de derde keer wel naar binnen te mogen. De één naam wat meer shotjes (chupitos) dan de ander en uiteindelijk werd de nacht werd afgesloten bij de McDonald´s. Die zaterdag werd ik tegen de middag wakker en heb ik vrijwel niks gedaan. En ook die zondag was, op een wandeling over het Plaza de España na, een luie dag.

Maandag en dinsdag waren weer dagen met college van half vier ´s middags tot negen uur ´s avonds en dus niet heel spannend. Woensdag was juist wel weer een energieke dag, met ´s ochtends een bezoek aan het Andalusisch parlementsgebouw, dat vroeger een ziekenhuis was en waar de parlementsvergaderingen worden gehouden in de kerk die bij het ziekenhuis hoorde (overigens ontdaan van alle religieuze uitingen vanwege de scheiding tussen Kerk en Staat). Daarna ging ik nog even lekker de stad in en bezocht ik voor het eerst het Panamoradak van Metropol Parasol, in de volksmond beter bekend als Las Setas (De Paddenstoelen).

Donderdag was een prima dag om aan een huiswerkopdracht voor Léxico te werken en na het laatste college van die week had ik diezelfde avond alweer weekend. Heerlijk! Vrijdag was het ook nog eens heerlijk weer (rond de dertig graden) en dus besloot ik weer eens de toerist uit te gaan hangen en een bezoek te brengen aan de stierenvechtarena. We werden begeleid door een gids en na een (te) lange tocht door het museum, mochten we de tribunes op. Helaas bleek een kwart van de tribunes in de steigers te staan, wat het onmogelijk maakte om goede foto´s te maken. Dat moet dus in het voorjaar van 2016 nog maar eens over!

Vrijdagavond gingen we weer naar het Festival de las Naciones (Landenfestival), waar we ons tegoed deden aan Caraïbische tapas, Indiase gerechten, ambachtelijke chips, tinto de verano´s, calimocho´s en bier. Ondertussen trad er ook een ABBA-coverband en een band met nummers uit de tachtiger jaren op, maar daarvan was de kwaliteit zo bedroevend slecht dat we het er beter niet over kunnen hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s