Sevilla

Sevilla | Week 6

De week begon gelijk goed: geen warm water. Als Nederlander ben ik gewend aan de luxe dat alle huishoudens op gas aangesloten zijn via leidingen, maar in Spanje is dat vaak niet het geval. Daar doet men het nog met gasflessen. Die dus om de zoveel tijd vervangen moeten worden. Toen wij op zaterdagochtend geen warm water uit de kraan noch douchekop kregen, zagen wij ons al het hele weekend met koud water afwassen en douchen. Gelukkig stond er nog een reservefles op het balkon, zodat we later die middag – nadat mijn huisgenoot had laten zien hoe je een gasfles aansluit – weer warm water hadden.

De zondag was een typische luie zondag waarop ik eigenlijk niks gedaan heb dan me mentaal voor te bereiden op de eerste collegeweek, die maandag zou beginnen met een openingsceremonie. Die ceremonie was afgezien van een woord van de decaan bijna hetzelfde als de voorlichtingssessie van een paar weken geleden, maar alsnog was het leuk om alle vierendertig medestudenten bij elkaar te zien. De ceremonie werd gevolgd door een workshop over leuke manieren om Spaans te onderwijzen en om negen uur ’s avonds stonden we weer buiten. Ik had inmiddels behoorlijk trek en was blij dat ik na de onmogelijke opgave om een fiets te vinden waarmee ik naar huis kon, wat te eten naar binnen kon werken.

Dinsdag was de eerste dag van de colleges. ’s Ochtends kocht ik even een tweedehandbureau van een tientje en ’s middags om half vier ging het dan echt beginnen. Zo leuk en interactief als het eerste vak was (Grammatica van het Spaans), zo saai en droog was het vak dat daarop volgde (Fonetiek van het Spaans). De grammaticales ging over de aanvoegende wijs (subjuntivo) en was hoe ik verwacht had, met opdrachten en veel input vanuit ons als studenten. De les fonetiek (uitspraak) was een trein die om half zeven in gang werd gezet en pas kwart voor negen eindigde. Menig docent zou zich terdege hebben gerealiseerd dat hij/zij wel erg lang aan het woord was geweest en had ons een kwartier eerder weg laten gaan, maar zo niet deze mevrouw.

Woensdag en donderdag hadden we Woordenschat van het Spaans, dat afgezien van het voor mij onmogelijk te volgen Malagese accent van de docent, een leuk vak is. Deze docent heeft helemaal geen powerpoint, en mijn enige houvast in mijn poging hem zo goed mogelijk te volgen is een zeer beknopte hand-out. Ik was dus blij dat ik na de tweede les op donderdag al weekend had. Diezelfde avond ging ik met nog een handjevol andere Nederlanders naar een 90’s-Party in een discotheek. Discotheken zijn niet echt mijn ding en dus hield ik het, samen met een paar anderen, het voor gezien toen het om half drie echt benauwend druk werd in de danszaal.

Vrijdag was een heerlijke uitrustdag, te meer ook omdat ik uiteindelijk pas om half vier in bed lag. Wasje gedraaid, badkamer schoongemaakt en gelijk ook even mijn eigen kamer aan kant gemaakt. Heerlijk.

IMG_20151023_171020

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s