Sevilla

Sevilla | Week 5

Het was de week van de omslag. Zondag 11 oktober was ik precies een maand in Sevilla en dat leek me een mooie gelegenheid om een Hoe gaat het?-video op te nemen. Dat is voorlopig ook de laatste video in het Nederlands geweest, want sinds 10 oktober vlog ik in het Engels en dat is eigenlijk zo snel gaan wennen, dat ik inmiddels niet meer van plan ben om terug te gaan naar het Nederlands.

De twaalfde oktober was el Día de la Hispanidad. Op deze feestdag wordt gevierd dat Columbus Amerika ontdekte (ook al wist hij dat toen zelf nog niet). Een feest met een macaber randje, omdat feitelijk de kolonisatie van Spaanstalig Amerika gevierd wordt. Toch hebben alle voormalige koloniën veel aan Spanje te danken en dat is misschien ook wel de reden dat het aan de overkant van de oceaan veel grootser gevierd wordt dan in Spanje zelf. Op een enkele processie en een handjevol straatartiesten, was er althans in Sevilla weinig te beleven.

Dinsdag verscheen het eerste artikel in een tweede serie “Me Gusta”: Me gusta zigzaggend fietsen langs mensen en bomen. 

De regenachtige dagen die volgden heb ik gebruikt om naar de IKEA te gaan (want je moet wat) én om na te denken over wat ik precies wil als begin november mijn reisblog online komt en ik daarnaast ook “gewoon” wil blijven bloggen én vloggen. En dat allemaal naast het studeren, natuurlijk. Ik weet niet of het allemaal gaat lukken, maar ik heb er in ieder geval veel zin in. Zowel in het bloggen en vloggen als in het studeren, want inmiddels begint de verveling behoorlijk toe te slaan, nu ik eenmaal gesetteld ben.

IMG_20151016_203315_resized

Donderdagmiddag stond er gelukkig een door ESN georganiseerd bezoek gepland aan het Palacio de San Telmo, waarin de Andalusische regering gevestigd is. Na veel bombarie met beveiling en controle, mochten we naar binnen. Helaas mochten we geen foto´s maken van dat wat we bezochten: drie vergaderzalen, de binnenplaats en de danszaal. Zelfs in de tuinen niet. Een uitzondering vormde de barokke kapel, die overigens bijna door de fundering zakte van al het goud.

Onderhand is donderdagavond de vaste avond om wat af te spreken. Na heerlijk én goedkoop tapas gegeten te hebben, gingen we daarna nog even naar een goedkope cocktailbar waar je voor 4 euro een cocktail van 500ml krijgt (alcoholpercentage ligt wel behoorlijk lager) aangereikt kan krijgen van een zwaar verwarde ober. Die vrijdagochtend werd ik laat wakker, maar als ik ergens geen zin in had, was het om weer de hele dag thuis te zitten…

Herinner je je die Barcelona Bucket List nog? Inmiddels is er ook een Afvinklijst voor Andalusië!

Gelukkig brak ’s middag de zon goed door en kon ik een bezoek brengen aan iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond: de Reales Alcázares, het Koninklijk Paleis in Sevilla. Echt een parel met ontzettend veel Moorse kunst en verbazingwekkende mooie tuinen met vijvers, hagen en fonteinen. Als student mocht ik voor het luttele bedrag van 2 euro naar binnen, maar ook voor het volle pond (9,50) mag je dit paleis echt niet missen. Op instagram kun je alvast een voorproefje nemen op de vlog die morgen online komt.

IMG_20151017_103159_resized

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s