Sevilla

Sevilla | Week 4

Vier weken maakt ongeveer een maand. Op één dag na ben ik nu een maand in Sevilla en daar, hetzij met enige pieken en dalen, geniet ik ontzettend van. Dat er ook buiten Sevilla veel moois te zien is, bleek al toen ik twee weken geleden drie dagen naar Cádiz ging. Hoewel het oorspronkelijke plan was om elke maand één weekend erop uit te trekken naar een andere stad, was het vorige week zaterdag alweer raak met een bezoek aan Córdoba.

Dit keer ging ik niet alleen, maar met drie andere Nederlanders, een Belgische, een Fransman en een Griekse. Met dit bonte gezelschap bezochten we de Mezquita, de in de middeleeuwen tot kathedraal verworden moskee uit de Moorse tijd, en het Alcázar de los Reyes Cristianos. Ook de Synagoge ontbrak niet in ons reisschema, maar verder hebben we vooral veel rondgedwaald, van tapas genoten en af en toe ergens wat gedronken. Een topdag, die misschien ook wel iets minder dan etmaal had mogen duren, maar desalniettemin fantastisch werd afgesloten bij een Mexicaans restaurant in Sevilla.

Cordoba1

Een wat uitgebreider oordeel over Córdoba ga je binnenkort terugvinden op mijn reisblog!

Van zo’n bewogen dag, waarbij de trein half negen ’s ochtends vanuit Sevilla vertrok en we ’s avonds rond half tien weer terug waren (en daarna dus nog gingen eten), moet je even bijkomen. De zondag die erop volgde heb ik dus praktisch niets gedaan en ook de maandag blonk, onder andere vanwege de regen, uit in saaiheid. Om wat actiever te worden, besloot ik dinsdag eens langs te gaan bij de sportschool een paar blokken verderop: Onfit. Eigenlijk niets meer dan een grote zaal met allerlei apparaten waar je voor weinig geld kunt sporten, zeg maar de Basic Fit van Spanje.

Woensdag was het dus echt tijd om even ergens anders heen te gaan dan naar de supermarkt of de sportschool en dus naam ik mijn vlogvolgers mee op tour door Sevilla én kon ik eindelijk een beslissing nemen over het kopen van een vest. En om verdere keuzes te vermijden kocht ik er twee. Donderdag maakte ik, inmiddels met een een centimeter of wat minder haar op m’n hoofd maar wel een huisgenoot rijker, nog eens een rondje door de stad. Ondertussen verzamelde ik ook nog met de camera in de ene en het fietsstuur in de andere hand, materiaal voor de eerste “Me Gusta”.

De eerstvolgende “Me Gusta” verschijnt aanstaande dinsdag om 7:00 ’s ochtends en zal gaan over fietsen in Sevilla!

Vrijdag ging ik weer de stad in om de twee vesten die ik woensdag na lang twijfelen uiteindelijk had gekocht, toch weer te ruilen. In plaats van een dik blauw vest en een wat dunner rood vest, heb ik ze nu precies andersom: een dikke rode en een dunne blauwe. Van mezelf moet ik morgenochtend de prijskaartjes er gelijk afhalen zodat ik ze niet nóg eens kan ruilen. Die “morgenochtend” was overigens als bijna aangebroken toen ik rond half vier thuiskwam van een gezellige avond “drankje doen” met de Griekse en één van de drie Nederlanders die ook mee waren naar Córdoba en twee Mexicanen die ik nog niet kende, maar wel heel aardig waren. Wat een leven.

Disclaimer:
Ik schreef deze blog om vier uur ’s ochtends. Wat een leven, dus. 

Advertenties

2 gedachten over “Sevilla | Week 4”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s